Premie autoverzekering hoeft helemaal niet omhoog

Kijk, dat is een bericht op Independer om blij van te worden. De premies van autoverzekeringen hoeven helemaal niet roekeloos omhoog te worden gegooid. Er zijn andere, betere manieren om verliezen te kunnen incasseren. Een daarvan is om de hoogte van de premie te koppelen aan het risico dat een verzekeringsnemer loopt. Zo betaalt een jongeman van achttien een hogere premie dan iemand die al twintig jaar haar rijbewijs heeft. Zelf.nl doet dit met haar autoverzekering ook – en met succes.

U heeft de laatste tijd in het nieuws kunnen lezen dat veel verzekeraars genoodzaakt waren om de premies van hun autoverzekering omhoog te gooien. Dit gebeurde onder druk van De Nederlandse Bank. Volgens de toezichthouder heeft een grote groep autoverzekeraars vorig jaar verlies geleden. Deze verzekeraars hebben te weinig geld opzij gezet om tegenslagen op te vangen. Met andere woorden: er bestond kans dat zij niet meer in staat waren om schade uit te keren. En dat is juist waarom u een autoverzekering heeft. Zelf.nl heeft overigens geen verlies geleden. Wij zijn een gezonde organisatie, maar wij moeten wel ons best blijven doen om dat te blijven.

Als reactie op de noodkreet van De Nederlandse Bank verhoogden sommige verzekeraars simpelweg al hun premies. Zelf.nl vindt dat wat te ver gaan en hangt daarom een ander systeem aan. Selectief premies verhogen voor risicogroepen is daar een onderdeel van. Dat betekent dat genoemde achttienjarige jongen meer premie moet betalen dan iemand die gemiddeld gezien minder kans heeft op schade. Zo hebben wij dus voor sommige mensen de premie verhoogd, terwijl wij ook zo ver zijn gegaan om bestuurders met een laag risico te belonen voor hun goede rijgedrag. Ja, u leest het goed, sommige mensen hebben bij Zelf.nl een premieverlaging gehad. Goed nieuws in donkere tijden.

Meer weten? Lees meer over onze autoverzekering. Uw eigen premie autoverzekering berekenen kunt u ook doen.

You may also like...