Update: Premie autoverzekering Zelf.nl stijgt, maar niet voor iedereen

Afgelopen week een alarmerend bericht op Verzekeringssite.nl. Men bericht dat de premie van een autoverzekering vorig jaar met gemiddeld 11 procent is gestegen. Zelf.nl wordt in dat bericht met name genoemd als verzekeraar met een hoge stijging (13%).

WA-premie meest gestegen

Een WA-premie is gemiddeld het meest gestegen. Men betaalde per jaar(*) zo’n 50 euro meer voor een dergelijke dekking. De premie van een volledig casco verzekering is ook gestegen, maar een stuk minder: 28 euro per jaar(*). De stijging van de premies voor autoverzekeringen komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het afgelopen jaar heeft de Nederlandse Bank er voortdurend op gehamerd dat verzekeraars hun premies moeten verhogen. De kans bestond namelijk dat sommige verzekeraars een dermate lage premie hanteerden, dat hun bestaan in gevaar zou komen. Een situatie waar we niet op zitten te wachten.

Premie autoverzekering niet voor iedereen hoger

Ook Zelf.nl zag zich genoodzaakt om de premie van de autoverzekering omhoog te brengen. Dat is niet over één nacht ijs gegaan. Na lang beraad is besloten om de premie niet zomaar voor iedereen in één keer omhoog te gooien. Zelf.nl heeft zijn premieverhoging vooral gericht op mensen die gemiddeld meer schade rijden. Dit is naar onze mening de meest eerlijke manier van premie berekenen. Uiteindelijk wordt schade betaald van de premie die men betaalt. Mensen die niet of nauwelijks schade rijden, willen niet zomaar opdraaien voor mensen die wél heel veel schade rijden.

Zelf.nl heeft premies aangepast aan de hand van zogenaamde risicoprofielen. Iemand die meer schade zou rijden, betaalt op deze wijze meer premie. Het mes snijdt hier aan twee kanten, want iemand die weinig schade zou rijden, betaalt op deze manier juist minder premie. Op deze manier is Zelf.nl weliswaar een grote stijger voor risicogroepen, maar nog steeds een zeer voordelige verzekeraar voor de juíste groepen.

Wilt u onze nieuwe premie berkenen? Kijk dan even op autoverzekering berekenen.

*update: gemiddelden zijn per jaar

You may also like...

6 Responses

 1. Fleur zegt:

  -Verwijderd in verband met spam-

 2. Priscilla zegt:

  ik heb net ook mijn premie berekend op zelf.nl/verzekeren. Dit is een erg handige tool.
  Om je premie voor overige verzekeringen te berekenen kun je ook kijken op xxxx. Een erg handige site.

  Groetjes,
  Priscilla

  • Lars zegt:

   Hoi Priscilla,

   Bedankt voor je berichtje. Spam stellen we echter niet op prijs. Vandaar dat het adres van je website is verwijderd.

 3. D. Helmers zegt:

  Net mijn nieuwe premie binnen op mijn al 18 jaar (schadevrij) lopende
  volledig casco autoverzekering. Premie gestegen van 36,05 naar 49,32 p.m. Mag hopen dat dit een fout is, want onacceptabel, zonder enige uitleg. Nu pasen, dinsdag meteen bellen!

  • Lars zegt:

   Ik kan mij voorstellen dat dit geen leuk nieuws is voor u. Echter, als het goed is, heeft u ruim van tevoren een brief van ons gekregen waarin wij uitleggen waarom de premie voor sommige mensen stijgt. Mocht u die brief niet hebben gekregen, dan wil ik u bij deze onze verontschuldigingen aanbieden.

   Wij kunnen u die brief alsnog sturen als u uw gegevens wilt achterlaten. Neem daarvoor even contact met ons op: http://zelf.nl/service/contact

   • D. Helmers zegt:

    Ik heb uw brief wel degelijk gelezen, daar viel echter geen enkel percentage uit op te maken. Ook in uw bovenstaande stukje wordt gerept over 28 euro verhoging voor volledig casco (per jaar neem ik aan?) Voor mij komt het neer op bijna 160 euro, ondanks het hoogste kortingspercentage. Een knap staaltje verhullend rekenen noem ik dat van Proteq. Ik behoor dus kennelijk tot een groep met een zeer hoog risicoprofiel. Kunt u die hier ook nog eens uitleggen?
    U kijkt goed naar uw kosten, maar niet naar uw goede klanten!