Prins Maurits opent eerste snellaadstation voor elektrische voertuigen

De Telegraaf meldt dat Prins Maurits donderdag in Leeuwarden Europa’s eerste snellaadstation voor elektrische voertuigen opent. Energiebedrijf Essent gaat het station gaat exploiteren.

Leeuwarden krijg oplaadpunt


Elektrische taxibusjes

Het snellaadstation maakt het mogelijk om elektrische voertuigen binnen 30 minuten op te laden, een belangrijke stap om de toepassing van elektrisch vervoer te versnellen. Het snellaadstation is een project dat Essent is gestart met de gemeente Leeuwarden, de provincie Friesland, Tamoil (een exploitant van tankstations) en Epyon (een onderneming die gespecialiseerd is in het snel opladen van batterijen). Elektrische taxibusjes, die door taxibedrijf Kijlstra worden ingezet voor schoolvervoer binnen de gemeente Leeuwarden, zullen als eerste gebruikmaken van het snellaadstation.

Essent

Essent geeft op haar website aan een belangrijke rol te spelen in de overgang naar een duurzamere toekomst en het zorgen voor een betrouwbare energievoorziening. Elektrisch vervoer speelt daarin een prominente rol en daarom stoppen zij energie in elektrisch rijden. ‘Door over te stappen op elektrisch aangedreven auto’s zetten we een grote stap naar duurzame mobiliteit en daarmee naar een duurzame toekomst van Nederland.’

Prins Maurits

Eerder dit jaar kwam de rol van prins Maurits als promotor van elektrische auto nog in het nieuws. In de Volkskrant stond toen: ‘Prins Maurits (41) mag dit jaar bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat maximaal € 204.000 declareren als voorzitter van het Formule E-Team, de taskforce die voor de overheid elektrisch autorijden propageert. De beloning van de prins mag ten hoogste € 156.000 bedragen. Zijn bedrijf, The Source, dat zich met innovaties bezighoudt, mag daarnaast € 48.000 aan kantoorkosten declareren.’

Meer informatie over elektrisch rijden vindt u op:

ZERAuto
Essent.nl
E-team

Tot 30% kortingop uw autoverzekering!

Vanaf de introductie van Zelf.nl in oktober 2008 verstrekt Zelf.nl forse kortingen (tot wel 30%) op de Autoverzekering, zonder dat dit ten koste gaat van de dekkingen of van de snelle service. Profiteer ook van de lage premie en uitstekende kwaliteit en service.

You may also like...