Proteq Dier & Zorg steunt Stichting Hulphond

Stichting Hulphond leidt hulphonden op en stelt deze kosteloos ter beschikking aan mensen die door ziekte en/of ongeluk in hun functioneren beperkt zijn. Proteq Dier & Zorg besloot voor het eerst een pup te adopteren. Op deze wijze doneert de huisdierverzekeraar de volledige pupfase welke zo’n 12 maanden duurt aan de stichting.

Hulphond Pino

Meer over hulphond honden

Een hulphond beheerst 70 vaardigheden: opent deuren, helpt bij aan- en uitkleden, maakt zelfstandig boodschappen doen mogelijk, raapt voorwerpen op, waarschuwt vooraf bij een epilpetische aanval – en nog tientallen meer. Onderzoek wijst uit dat honden, door de sociaal-emotioneel toegevoegde waarde, een positief effect hebben op de algehele gezondheid en welbevinden van hun baas.

Hij heet Pino

Pino, een zwarte Labrador, reu , is geboren op 1 februari 2010. De eerste medische testen hebben een uitstekend beeld laten zien en ook qua gedrag voldoet de pup aan de door Stichting Hulphond gestelde kwaliteitscriteria. Pino is geplaatst bij een gastgezin in Deventer en is aan het eerste deel van zijn opleiding begonnen. In deze periode wordt het gastgezin intensief begeleid door een pupinstructeur van Stichting Hulphond. In het eerste jaar waarin het aanleren van sociaal wenselijk gedrag centraal staat vinden er diverse kwaliteitstesten plaats en worden er medische verrichtingen gedaan ( o.m. diverse vaccinaties en neutralisatie).

Wilt u weten hoe het met Pino gaat, volg dan zijn ontwikkelingen en belevenissen via: http://hulphond-pino.blogspot.com/

http://www.hulphond.nl/

You may also like...

2 Responses

  1. Victor zegt:

    Wat is ie mooi! 🙂

  2. Redactie Van.Zelf.nl zegt:

    Ja, lief he?