hoofdweb

Pssst…Vrouwenpolder, kijken jullie een beetje uit met al dat geld?

De hoofdprijs van de Postcode Loterij viel vorige week woensdag in het Zeeuwse dorp Vrouwenpolder. Welgeteld € 42,9 miljoen werd verdeeld over alle deelnemende inwoners. Met zo’n smak geld kun je elke dag de dag plukken. En dat doen we graag bij Zelf. Natuurlijk, ons Zeeuwen bin zuunig, maar voor de zekerheid hebben we toch wat voorbeelden bij elkaar gezocht van hoe het niet moet.

Americo Lopes

Americo Lopes werkte bij een bouwbedrijf in New Jersey. Samen met vier anderen besloten ze een poule op te zetten: jarenlang legden ze hun geld bij elkaar om loten te kopen. Dat ging altijd goed totdat de hoofdprijs van $ 38,5 miljoen viel op het lot van Americo. Hij vertelde zijn maten niks en nam ontslag. Toen zijn poule partners erachter kwamen, sleepten ze hem voor de rechter en moest Americo de prijs alsnog delen. Karma is een kreng.

washington auto

Evelyn Adams

Wat is beter dan de loterij winnen? Juist, twee keer de loterij winnen. Het overkwam Evelyn Adams die in 1985 en 1986 de jackpot won, in totaal $ 5,4 miljoen. Jammer van die gokverslaving, want Adams is inmiddels hartstikke blut en slijt haar dagen in een oude woonwagen.

slot machine

Michael Carroll

De Britse vuilnisman Michael Carroll wist niet waar hij het moest zoeken toen hij £ 9,7 miljoen won in 2002. Of eigenlijk wist de 19-jarige Brit het wel, want na vijf jaar was alles opgegaan aan feesten, cocaïne, hoeren en auto’s. Vandaag de dag is Carroll weer gewoon vuilnisman.

make it rain

Janita Lee

In 1993 mocht de Amerikaanse Janita Lee zichzelf plotsklaps $ 18 miljoen rijker rekenen. Dat ze hart op de juiste plek had bleek toen ze grote donaties deed aan allerlei goede doelen. Dankzij haar vrijgevigheid mocht ze aanschuiven voor diners met onder meer Bill Clinton en Al Gore. Een ander effect van haar gulle inborst was het faillissement dat ze een paar jaar later aanvroeg met nog maar $ 700 op de bank.

baby gooit geld uit raam

Denise Rossi

Toen Denise Rossi $ 1,3 miljoen won in de loterij besloot ze niks tegen haar man te zeggen en per direct van hem te scheiden. Deze rook onraad, maar ging er toch maar in mee. Totdat hij een brief kreeg die per ongeluk op zijn adres werd bezorgd. In de brief stond dat mevrouw Rossi –jawel- de loterij had gewonnen. Meneer Rossi stapte naar de rechter en krijgt nu elk jaar $ 48.000 van zijn ex-vrouw.

geld tekenfilm

John McGuinness

Het klinkt als een boel geld, maar £ 10 miljoen is zo op. Vraag maar aan de Schotse John McGuinness, die £ 3 miljoen aan familie en vrienden gaf, zes peperdure auto’s kocht en een appartement op Mallorca aanschafte. Maar het meeste (£ 4 miljoen) ging op aan investeringen in FC Livingston, zijn favoriete voetbalclub. McGuinness moest en zou de tweede divisie club naar de eredivisie krijgen. Dat lukte hem, maar wel ten koste van zijn fortuin. Plus iets meer: hij staat £ 2,1 miljoen rood bij de Royal Bank of Scotland. Maar dan ben je wel een échte fan.

op bed gooien geld

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...

1 Response

  1. w taan choueiry zegt:

    groenekaart is nog niet gestuurd voor mijn opel zafira kenteken 05-RB-JJ ?