ipadstuque1

De Crazy Claim-Dagen bij Zelf

We krijgen natuurlijk behoorlijk wat claims binnen hier bij Zelf. En achter elke claim schuilt een verhaal. De drie meest bijzondere claims van de afgelopen maand delen we hier met je.

De gestolen auto

parkeerplaats
Op een slome woensdagmiddag belde een man om aan te geven dat zijn auto was gestolen. Dat was zomaar bij hem voor de deur gebeurd. Waar ging het heen met de wereld? Hij was zo geschrokken van de diefstal van zijn geliefde bolide, dat hij nog geeneens de politie had ingeschakeld.

Nadat wij de melding hadden aangenomen en hem hadden geadviseerd om de politie te bellen, bleef het een dagje stil. De volgende dag belde de man terug. Het ongelofelijke was gebeurd; zijn auto was terecht! De politie had hem geadviseerd om op de fiets te springen en ‘even in de buurt’ rond te kijken. En ja hoor, op een parkeerterreintje, 100 meter van z’n huis, stond de auto, ongeschonden en keurig afgesloten. Alsof hij hem er zelf had neergezet.

iPad valt stuk op twee plaatsen tegelijk?

ipadstuque
Een mevrouw die bij ons verzekerd was had een ongelukje. In het huis van haar vriend viel haar iPad op de plavuizen vloer. Zo’n vloer geeft niet mee. Het gevolg was een iPad die alleen nog functioneerde als luxe onderzetter of snijplank. Tijd om de verzekering in te schakelen.

Helaas was de schade niet gedekt. Die was namelijk buitenshuis ontstaan. Met die melding droop de mevrouw af. Een half uurtje later belde ze weer op. Ditmaal had ze een andere medewerker aan de telefoon. Dezelfde schade werd genoemd, maar met een subtiel verschil. De plek van de schade was namelijk subtiel veranderd naar haar eigen huis.

Woedeaanval of black-out?

kapotte-fietsen
Uitparkeren kan lastig zijn. Zeker als de ruimtes krap zijn en bezaaid liggen met fietsen. Een mevrouw trachtte haar auto uit een kleine parkeerplaats bij een sportcomplex te wurmen. Ze raakte daarbij een fiets, stapte uit, smeet de fiets aan de kant, stapte weer in, reed achteruit, raakte wederom een paar fietsen en besloot het gaspedaal maar helemaal tegen de vloer te stampen.

Het gevolg was schade aan 24 fietsen, 1 auto, een hekwerk en een kleedkamer. Mevrouw vertelde dat ze een complete black-out had en zich niets van het voorval kan herinneren.

You may also like...