Reisverzekering verplicht in Thailand? Hoe zit dat met andere landen?

reisverzekering verplichtEen reisverzekering verplicht afsluiten als je naar Thailand op vakantie gaat? Het Thaise Ministerie van Volksgezondheid is hier hard over aan het nadenken. De reden? Medische kosten die toeristen maken na een ziekenhuisbezoek. Het land draait in veel gevallen voor die kosten op en dat wil men niet. Logisch dus dat ze daar wat aan willen doen. Vooralsnog is deze wetgeving overigens niet van kracht, maar er zijn andere landen waar dit wel al geldt.

Reisverzekering ‘verplicht’ in Rusland

Rusland is het dichtstbijzijnde land waarvoor een reisverzekering enigszins verplicht is. Hier staat expres het woordje enigszins, want in Rusland is het verplicht om verzekerd te zijn tegen medische kosten. En die gaan gaan door de bank genomen niet via je reisverzekering, maar via je ziektekostenverzekering. Daarover lees je meer in Medische kosten op vakantie? Eerst uw zorgverzekering dan uw reisverzekering. Je zorgverzekering kan een Ruslandverklaring afgeven om aan de autoriteiten van dat land te kunnen bewijzen dat je verzekerd bent tegen medische kosten.

Reisverzekering verplicht in Cuba

In Cuba is het verplicht om een reisverzekering te hebben. Hiervoor kun je een Cubaverklaring aanvragen bij ons. Daarvoor is een telefoontje of mailtje genoeg. De Cubaanse regering eist wel dat de reisverzekering afgesloten is bij een door hen erkende verzekeringsmaatschappij. Gelukkig wordt verzekeringsmaatschappij Reaal door Cuba erkend en Zelf.nl vormt samen met Reaal een onderdeel van SNS REAAL. Dat zit dus wel snor.

Reisverzekering verplicht in Thailand?

Een reisverzekering is dus nog niet verplicht in het Aziatische land, maar dat kan zomaar het geval worden. Als dat zo is, dan houden wij je uiteraard op de hoogte.

You may also like...

1 Response

  1. janssen zegt:

    Ik ben van plan langdurig in het buitenland te verblijven, waardoor ik niet meer onder de NL zorgverzekering val. Ik zal dan soms tijdelijk in andere landen dan mijn verblijfsland rondreizen. Kan ik voor mijn reisperiodes toch in NL een reisverzekering afsluiten? Uiteraard tegen andere premies en voorwaarden. Deze materie is complex. Als ik b.v. een andere EU lidstaat als verblijfsland kies,ben ik lokaal verzekerd en krijg ik voor EU+ een EHIC, net als inwoners van NL. De vergoedigsvoorwaarden zijn echter per woonland anders. Voorts geeft de NL zorgverzekering [hoe lang nog?] werelddekking, dat is uitzonderlijk.
    Ga ik buiten EU+ wonen, wordt het helemaal moeilijk. Betrokken land zal meestal een lokaal geldige zkverzekering eisen. Dan heb ik daarnaast een aparte reisverzekering nodig, die alle kosten in het “buitenland” dekt. Of ik moet een dure wereldpolis afsluiten, terwijl ik niet steeds op reis ben.
    Wat te doen?