Reisverzekering voor bijna 80% van de Nederlanders Heel Belangrijk en daarmee zijn wij koploper in Europa

Van alle mensen in Europa vindt 55% een reisverzekering belangrijk op vakantie. Daarentegen vindt een slordige 80% van de Nederlanders een reisverzekering een primaire vakantiebehoefte. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau Epiphany in opdracht van ING verzekeringen.

U, als Nederlander, houdt niet van risico’s en vooral niet tijdens de vakantie. Volgens het onderzoek bent u verstandiger en meer visonair ingesteld. U kunt zich dus beter voorstellen wat voor problemen schade op vakantie met zich meebrengt. Verder wordt er vermeld dat u vaker met het hoofd in plaats van het hart kiest. U gaat over het algemeen rationeel en verantwoord met uw geld om en u neemt alleen gecalculeerde risico’s. Petje af dus!

Toch valt er ook enige relativering bij het verhaal te plaatsen. Veel reisverzekeringen zoals wij die in Nederland kennen, zijn in andere Europese landen niet af te sluiten. Sowieso is de gemiddelde Nederlander voorzichtig als het om financiën gaat. Ruim 60% van de Nederlandse bevolking spaart tegen de klippen op. Dat percentage ligt ook een stuk hoger dan in andere Europese landen.

You may also like...