michiel-de-ruijter

5 tips om rijkelijk van het Rijksmuseum te genieten

Ben je toevallig ook een meidenvader die met zijn gezinnetje naar Amsterdam gaat? Ga niet als een bodyguard voor elke winkel staan. Reserveer een paar uur voor jezelf en breng een bezoek aan het Rijksmuseum. Mijn ‘vadermiddag’, op een bewolkte zomerdag in juli, was een groot succes. Hier mijn 5 tips voor een rijkelijk bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam.

5 Bestel je kaartje vooraf

Vermijd de rijen voor de kassa en koop je kaartje via de website. Het kost je een paar minuten tijd en € 17,50.

4 Print het kaartje gewoon lekker niet

Het staat wel op de website van het Rijksmuseum maar het hoeft niet. Als je de batterij van je telefoon vertrouwt, is het écht niet nodig om je toegangsbewijs thuis te printen. Ik heb de proef op de som genomen en de barcode vanaf mijn telefoon laten scannen. Het werkte prima.

3 Download de Rijksmuseum-app op je telefoon (voor nop)

Het Rijksmuseum heeft zijn eigen app gemaakt. Hij is gratis en bevat foto’s, video’s, routeaanwijzingen én een paar fijne vertelstemmen, bijvoorbeeld die van Kasper van Kooten. Tip voor het Rijks: het was helemaal mooi geweest als ik een vrouwenstem had kunnen kiezen.
Download de app voor Android

2 Kies een korte of lange museumroute

Heb je 45 minuten of 90 minuten tijd voor een rondleiding? Je kunt kiezen meerdere varianten, bijvoorbeeld:
-Hoogtepunten
-Rembrandt
-Gebouw

1 Geen vertrouwen in de batterij van je telefoon? Huur een speler

Vertrouw je de batterij van je telefoon niet? Voor maar € 5 krijg je de beschikking over een speler waarmee je de app ook kunt afspelen. Extra tip: gebruik je eigen koptelefoon in plaats van de bijgeleverde set.

Vraag van een klant: is een dagje museum verzekerd op mijn doorlopende reisverzekering

Nee, een dagtrip zonder verblijf in een hotel of andere professionele slaapplaats valt niet onder de dekking van onze doorlopende reisverzekering. Sorry. Stop die Vermeer of die Rembrandt dus maar niet in je rugtas.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...

1 Response

  1. Patty zegt:

    Misschien een tip met kinderen: spreek een plek af waar -mocht iemand verdwalen- je elkaar weer treft. Het Rijks is zo groot dat dit nogal eens zal gebeuren 😉 Persoonlijke tips: vergeet zeker niet de bibliotheek te bewonderen. En… vergeet bij aankomst of vertrek niet de beeldentuin te bezoeken. Die is gratis toegankelijk.