verzekeringsbanen-in-series

Ruim baan voor de verzekeringsbaan in tv-series

Het aantrekkelijke van een tv-serie vind ik dat je in een ander leven stapt. Vaak spelen die levens zich af in onbekende werelden. Ver van de kantoorwereld waar ik me dagelijks in begeef. Maar dat geldt niet voor alle series: zo verdient Lester Nygaard, de hoofdpersoon uit één van mijn favoriete series, Fargo, de kost als verzekeringsadviseur. Ik vond 2 branchegenoten van Lester in andere Amerikaanse series. Maar zijn die series net zo goed als Fargo?

Verzekeringsadviseur (Fargo 2014)

In Fargo speelt Martin Freeman Lester Nygaard, een onsuccesvolle verzekeringsadviseur die op gewelddadige wijze met zijn oude onsuccesvolle leven breekt en zich opwerkt tot Insurance Salesman of the year. Ik moest even wennen aan deze serie omdat alle personages een tragisch-komische kant hebben. Toen die gewenperiode voorbij was liet deze serie me niet meer los. Vooral door de mysterieuze rol van Billy Bob Thornton. Absoluut een must-see deze serie. Hier nog even de échte trailer. (te zien op Netflix)

Aansprakelijkheids-deskundige (Cra$h & Burn 2009)

Cra$h & Burn gaat over de louche zaakjes van aansprakelijkheidsdeskundige Jimmy Burn. Met een uitspraak als ‘When it comes to insurance, honesty is the first casualty of the job’ lijkt de kans klein dat dit beroep naar Nederland overwaait. De Nederlandsche bank zal zijn verklaring van geen bezwaar hoogstwaarschijnlijk op zak houden. En wij ook voor deze serie trouwens. Advies: niet aan beginnen.

Nog een aansprakelijkheids-deskundige (Revolution 2012)

Een van de gemene personages uit de SF-serie Revolution, Tom Neville, verdiende in zijn vorige leven de kost als insurance adjuster, net als het personage uit Cra$h & Burn. De schreeuwerige verzekeringscommercial dateert uit de tijd dat Amerikanen nog over stroom beschikten. In de tijd na de ‘blackout’ werkt Neville zich op tot Kapitein in het leger van Monroe.
Advies (van René): het kijken waard. (te zien op Netflix)

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...