Ruitschade? Waar laat u de ruit vervangen of herstellen en wat is het eigen risico?

Wanneer uw ruit een barstje of sterretje vertoont, dan laat u dat liever zo snel mogelijk repareren. Toch schiet dat snelle er wel eens bij in. We hebben immers allemaal een druk leven. Als u dan toevallig op het parkeerterrein zo’n spandoek ziet met letters die schreeuwen: “laat hier uw ruit herstellen”, dan is de beslissing snel gemaakt. Dat kan ook minder fijn aflopen. In dit artikel leest u waarom.

Ruitschade is gewoon gedekt en bij reparatie hoeft u geen eigen risico te betalen (wel bij vervanging)

Ruitschade is gedekt door Zelf.nl als u een WA+ Beperkt of Volledig Casco autoverzekering heeft afgesloten. Als u bij het afsluiten van uw autoverzekering heeft gekozen voor een eigen risico, dan betaalt u € 75 eigen risico als u de autoruit laat vervangen. Laat u de autoruit herstellen, bijvoorbeeld als er een sterretje in zit, dan betaalt u geen eigen risico. De reparatie is dus kosteloos. Heeft u geen eigen risico gekozen bij het afsluiten van uw autoverzekering, dan betaalt u in beide gevallen niets.

Laat uw autoruit alleen vervangen of herstellen door een herstelbedrijf dat is aangesloten bij Glasgarant

Bij Zelf.nl is ruitschade alleen gedekt als u de herstelwerkzaamheden laat uitvoeren door een bij Glasgarant aangesloten bedrijf. Alleen dan geldt het bovenstaande verhaal over eigen risico. Laat u de autoruit vervangen ergens op een parkeerterrein bij een supermarkt, dan kan dat u minder goed bevallen. Als dat bedrijf namelijk niet is aangesloten bij Glasgarant, dan gaat u het volle pond betalen.

Meer weten over de autoverzekering van Zelf.nl?

Bezoek dan onze site. Ook kunt u binnen vijf minuten een premie autoverzekering berekenen.

You may also like...