Slechte zomer 2011 zorgt voor meer claims op de reisverzekering?

Het is een schitterende zomer geweest… in het buitenland, ver van Nederland. Dat verklaart dat hele volksstammen hun heil ergens anders hebben gezocht. Massaal heeft men lastminute-reizen geboekt naar oorden waar de zon zich wat meer laat zien dan in ons verregende Nederland. Niet zo gek natuurlijk, want de zomer van 2011 was de natste zomer sinds 1906, toen de hoeveelheid neerslag voor het eerst werd gemeten. In juli en augustus zijn er daarom 27 procent meer lastminute-boekingen geweest dan in dezelfde periode in 2010. Een absoluut record volgens de reisbranche.


Heerlijk op vakantie naar camping “Onder de Dennen” op de Veluwe.

Meer claims op reisverzekering
Dat er meer mensen op reis zijn geweest merken wij ook in een stijging van het aantal claims op de doorlopende reisverzekering van Zelf.nl. Zo zijn er in de maanden juli en augustus bijna twee keer zoveel claims binnengekomen als normaal in die periode. Toch is het niet geheel en al duidelijk of de stijging alleen maar te wijten is aan het weer en de daaruit voortvloeiende reislust. Er zijn immers ook meer reisverzekeringen bij ons afgesloten in 2011. Toch is de stijging zeer opmerkelijk te noemen.

*update*
Camera, (zonne)bril en mobiele telefoon meest geclaimd
Bijna ieder jaar staan bovenstaande gadgets in wisselende samenstelling in de top-3. Deze apparaten heeft men dan ook het meest bij zich en worden daarom sneller verloren, gestolen of beschadigd. De lijst met meest geclaimde artikelen wordt verder aangevuld door koffers en tassen, kleding, portemonnees met inhoud, MP3-spelers en zelfs fietsen.

Bent u dit jaar wat kwijtgeraakt? Deel uw ervaringen dan met ons door een reactie achter te laten.

You may also like...