Snuffelhond voor mobieltjes in Braziliaanse gevangenis

Gisteravond stond er op Telegraaf.nl een bericht over een nieuwe opsporingsmethode waarbij honden ingezet kunnen worden. In Brazilië is een snuffelhond namelijk opgeleid om mobiele telefoons op te sporen. Hij gaat de komende zes jaar aan het werk in Braziliaanse gevangenissen.

Ribeirão Preto

Fuzil ruikt silicium

De Belgische herder Fuzil ruikt de stof silicium in mobieltjes en accu’s. Met dat nieuws kwamen Braziliaanse media. In Ribeirão Preto ten zuiden van Sao Paulo waren mobieltjes in de mannengevangenis met technische apparatuur nauwelijks vindbaar. De herder werd in zeven maanden tijd klaargestoomd om een einde te maken aan het gebel van gevangenen. Over zes jaar zit Fuzils werk erop en mag hij bij een gezin verder genieten van zijn leven. Dat gezin zal wellicht ook nog van zijn opsporingskunsten gebruik kunnen maken wanneer zij een mobieltje kwijt zijn.

-> Dit artikel is voor u misschien ook interessant:
Welke hond past bij mij?

Het belang van een huisdierverzekering

U staat er niet direct bij stil, maar uw eigen hond of kat kan een keer ziek worden of een ongeluk krijgen. Uw dierenarts kan ‘m vaak weer volledig genezen. Maar dat kost wel geld, soms zelfs veel geld. Rekeningen van € 600 a 700 zijn echt geen uitzonderingen meer. Gelukkig is er de Proteq Dier & Zorg verzekering, de grootste ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland. Uw hond is volledig afhankelijk van u en u wilt hem altijd de medische zorg kunnen bieden die uw hond of kat verdient. Proteq Dier & Zorg draagt als grootste dierenverzekeraar ook bij aan verantwoord huisdierbezit. Vrijwel alle kosten die worden gemaakt voor medische behandelingen van honden en katten als gevolg van een ongeval of ziekte worden gedekt. Betere zorg voor huisdieren wordt hierdoor mogelijk. Vraag daarom een offerte aan! Of nog beter: ga naar http://proteqdierenzorg.nl/ en maak het meteen in orde. Een prettige zekerheid want ook voor uw hond zit een ongeluk in een klein hoekje. Proteq Dier & Zorg is overigens hoofdsponsor van de Sophia Penning.

You may also like...

1 Response

  1. 06-05-2010

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Proteq Dier & Zorg. Proteq Dier & Zorg heeft gezegd: Snuffelhond voor mobieltjes in gevangenis http://tinyurl.com/2bhs877 […]