Speciale autogordel voor zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen laten hun autogordel vaak af, omdat deze niet lekker zit. Bovendien zijn ze vaak bang dat de gordel bij een ongeluk schadelijk zal zijn voor de baby. Dit meldt BBC News. De Britse Stephen Weston denkt dat hij een oplossing heeft, met een gordel die boven de buik ligt.

Een zwangere vrouw achter het stuur

Vierpuntsgordel

Het gaat om een speciale autogordel voor zwangere vrouwen, waarbij de druk niet op de buik ligt maar meer op de schouders en borst. Weston: ”Deze schouderuitrusting wordt al over de hele wereld gebruikt als kindertuigje, maar ook op bouwplaatsen. Het is een veilige methode om mensen te beschermen tijdens een ongeluk of val.”

Richtlijnen voor een autogordel van een zwangere vrouw

Het probleem met de gewone gordel is dat zowel de diagonale als de horizontale band op de buik liggen. Dit zit niet lekker en bij een ongeluk kan dit leiden tot een miskraam. Een onderzoek uit 2004 onder 400 zwangere vrouwen aan de Loughborough University toonde aan dat 87% haar gordel niet of niet goed droeg. Er zijn wel richtlijnen voor het dragen van een gordel bij zwangere vrouwen. ‘Overheden raden aan de horizontale band onder de buik te plaatsen en de diagonale band boven de buik, tussen de borsten in.’

‘Gat in de markt’

Maar omdat niet alle auto’s hetzelfde zijn en ook alle vrouwen anders zijn, blijkt het voor veel zwangere vrouwen bijna onmogelijk de gordel op de juiste manier comfortabel te dragen. Professor Clive Chirwa, verantwoordelijk voor Verkeersveiligheid binnen de Europese Commissie ziet ook het gat in de markt voor deze nieuwe gordel. Er is nog geen soortgelijke gordel te koop. ‘In de testen werkt hij heel erg goed, al hebben hem nog niet met een ’zwangere pop’ getest.’ Hij hoopt dat de gordel deze zomer te koop zal zijn, zodat aanstaande moeders niet langer hoeven te kiezen tussen comfort en veiligheid.

Een andere zwangerschapsgordel kunt u vinden op www.kinderveiligheid.nl

Zelf.nl heeft een autoverzekering waarbij u profiteert van een zeer lage premie en een uitstekende kwaliteit. Independer over de autoverzekering van Zelf.nl:
” Door de kosten laag te houden, biedt Zelf.nl een lage premie, zonder dat dit ten koste gaat van voorwaarden en de service. Zij zorgen er voor dat je zo min mogelijk geld, tijd en moeite kwijt bent aan verzekeringen.”
Bereken nu uw premie bij Zelf.nl.

You may also like...

1 Response

  1. Cengo zegt:

    Hoi,nIk ben zelf rij-instructeur en heb in mijn instructeurs opleiding mee gekregen dat het dragen van de drie puntsgordel gevaarlijk kan zijn voor de baby. Mijn mentor loste het bij een zwangere vrouw op door op de horizontale gedeelte van de gordel te laten zitten (dus achter de bestuurder om) en de diagonale gedeelte gewoon over de borsten heen.nnNou ben ik een beetje gaan onderzoeken en zag niet echt wat informatie of het op die manier zou mogen. De vier punts gordel zou een goede oplossing kunnen zijn voor deze onduidelijk geval. Goede post !