steve-jobs-garage

‘Hé Steve, dat gekke computertje in je garage, is die ook verzekerd?’

Walt Disney tekende er zijn eerste strip, Larry Page bedacht er ’s werelds bekendste zoekmachine en Steve Jobs schroefde er zijn eerste computer in elkaar. Ik heb het over de kraamkamer van menig uitvinder: de garage. Ook Nederlandse mannen vertoeven graag in ruimtes aan of naast de echtelijke woning. Maar wat nou als je kostbare spullen uit je man cave worden gepikt? Ik vraag het aan Robin, productmanager van Zelf.

Hoe kijken wij als verzekeraar tegen een garage aan? Hoort die bij je woning?

‘Ja, we hanteren een ruime definitie. Spullen in je garage, je schuur of je blokhut zijn verzekerd. Maar je moet die ruimtes wel goed kunnen afsluiten. En je mag een garage niet zakelijk gebruiken. De garage van Steve Jobs was op onze inboedelverzekering dus niet gedekt.’

Stel mijn twee jaar oude iMac (nieuwwaarde € 1500) wordt uit mijn garage gepikt. Wat krijg ik dan terug?

‘Op pagina 2 van de afschrijvingslijst staat bij computerapparatuur een jaarlijkse afschrijving van 20%. Na twee jaar is je iMac dus nog 60% waard. Als schadeuitkering krijg je € 900 min je eigen risico.’

Je speelt zelf gitaar, heb je ook een man cave waar je dat kan doen?

‘Ja, maar niet in een garage. Op mijn zolder staan 10 gitaren. Daar leef ik me regelmatig uit.’

(Het houten computertje op de foto hierboven is de eerste Apple die Steve Jobs (samen met Steve Wozniak) in elkaar schroefde. Dat deden ze in de garage van Jobs in het jaar 1976. Die garage staat op de grote foto afgebeeld.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...