xmas

Stedent(r)ips met Kerst

Ben jij vrij tussen kerst en oud en nieuw en ga je er graag even uit om de ultieme kerstsfeer te proeven? Ben jij gek op lichtjes, kerstkransjes, glühwein en heb je het liefst een witte kerst? Zelf helpt je op weg met onze stedentips met/rond kerst.

Het spits wordt afgebeten door…

Rovaniemi (Finland)

Rovaniemi

Je vindt hier het officiële huis van de kerstman, welke net als veel andere woningen, sierlijk en vrolijk is verlicht. Door de ligging is de kans op een witte kerst hier groot. Dit zorgt natuurlijk voor extra kerstsfeer. Bovendien zijn de echte rendieren hier te spotten en met een beetje mazzel het Noorderlicht. Dat kan een onvergetelijk kerst worden!

Dresden (Duitsland)

Striezelmarkt Dresden

Striezelmarkt Dresden

Het bezoeken van een kerstmarkt in Duitsland mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Dichtbij maar toch ver weg. Bij ons krijgt de kerstmarkt in Dresden een hoge notering. De mooi verlichte Frauenkirche maakt deze kerstmarkt bijna sprookjesachtig. Ook staat de stad bekend om haar kerststollen (wie houdt daar nou niet van?!). Die moet je ooit geproefd hebben.

Reykjavik (Ijsland)

reykjavik

Het is een kleine, intieme stad, waar 13 kerstmannen één voor één vanuit de bergen naartoe komen om de kinderen kadootjes te geven.. en misschien ben jij ook wel een van de gelukkigen! Veel kerstmarkten lijken op elkaar. Reykjavik onderscheidt zich door de vele vreugde vuren die in de stad branden tijdens de weken rondom kerst. De Yule Town Christmas market is elke dag anders. Ambachtslieden huren hier soms voor maar 1 dag een kraampje.

Valkenburg (Nederland)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ook in ons eigen land weten we hoe we de kerstsfeer optimaal moeten benutten. Het best wordt dit gedaan in Valkenburg. Je vindt hier, naast het enig verlichte stadje, een kerstmarkt in de mergelgrotten. Unieker kan bijna niet!

Straatsburg (Frankrijk)

straatsburg

Met zijn 300 kraampjes een van de grootste kerstmarkten van Europa. Je vindt hier een goed evenwicht tussen traditie en de zoektocht naar vernieuwing wat deze Straatsburgse kerstmarkt bijzonder maakt. De historische stadskern “Het Grote Eiland” staat ook op de UNESCO lijst. Een wondere wereld die zonder kerst al prachtig is. De kerstperiode maakt het extra bijzonder.

Merry Christmas everybody!

You may also like...

2 Responses

  1. Miranda zegt:

    Ik wens jullie allen ook alvast fijne dagen toe!