Stilstaande voertuigen zijn het vaakste betrokken bij ongelukken met schade tot gevolg

Uit de cijfers van de claims op onze autoverzekering blijkt dat stilstaande voertuigen het eerste slachtoffer zijn als het om autoschade gaat. Zij vormen een makkelijk doelwit voor de ware wegpiraat: de gemiddelde bestuurder. Hadden we eerder al bericht dat de zaterdagmiddag de killer onder de risicomomenten is; stilstaande voertuigen blijken een evenzo grote verrassing.“Oeps, ik zag u niet”

Helaas is het standaard schadeformulier niet specifiek genoeg om de precieze toedracht te achterhalen. Het zou logisch zijn om aan te nemen dat stilstaande voertuigen niet keurig netjes geparkeerd staan. Aannemelijker is dat zij net gestopt zijn voor een gebeurtenis voor hen (een rood licht, een overstekende voetganger, etc.) en dat de achteropkomende bestuurder zich in hun kofferbak boort.

De tweede plaats wordt ingenomen door de bijzonder manoeuvre. Parkeren, achteruitrijden of vanuit stilstand een helling oprijden blijkt toch voor veel mensen een lastige opgave. Je voert dan ook een groot aantal verschillende handelingen uit en oplettendheid is daarbij een ondergeschoven kindje.

You may also like...