boom

Stormloop op schadeclaims

Het zonnetje van vandaag doet niet vermoeden dat ons land twee dagen geleden geteisterd werd door een storm. Gelukkig is de grootste puin inmiddels geruimd en rijden de treinen weer volgens schema. De eerste schade-inschatting van het Verbond van Verzekeraars? Zeker 95 miljoen euro. Deze verhalen kwamen bij ons binnen.

Rondvliegend  puin

Dat de storm bij onze klanten een hoop schade veroorzaakt heeft, is duidelijk. Zo werden er maandag 350 procent meer schades gemeld dan op bijvoorbeeld een maandag in september. De meldingen varieerden van schade door rondvliegend puin en omgevallen schuttingen tot bomen die op auto’s zijn gevallen.

Als je ervan uitgaat dat een normale herfststorm al snel voor 1 miljoen euro schade zorgt, klinkt een bedrag dat 95 keer hoger ligt absurd hoog (en dat is het ook). Toch is het niet te vergelijken met de schade van storm Kyrill die op 18 januari 2007 over ons land raasde en voor een kostenpost van meer dan 200 miljoen euro zorgde.

boom3

Voorzorg baat niet altijd

Hoe vroeg je ook gewaarschuwd wordt en hoeveel voorzorgsmaatregelen je ook treft: een schade met zo’n storm is helaas snel veroorzaakt. Zo vertelde een man ons dat hij uit zekerheid met zijn buurman was meegelift. Hij wilde namelijk geen enkel risico nemen schade op te lopen met zijn auto. Toen hij ’s middags thuiskwam lag er alsnog een boom op zijn auto. Een echtpaar dat voor het raam koffie zat te drinken, zag hun auto door de wind opgetild worden die ‘m, vervolgens achteruit tegen een vrachtwagen blies.

Zelf schade?

Komende dagen werken we hard om alle schades te behandelen. Heb je zelf schade geconstateerd? Meld deze dan bij onze klantenservice op 072-5180160. Voor meer informatie kun je op onze website terecht.

Voor de foto’s danken wij Sander Riel en Harm Wimmenhove.

You may also like...