Stormschade en de woonverzekering van Zelf.nl

Dit artikel is het tweede artikel in de reeks “Onze woonverzekering en schade door weersomstandigheden“. Deze keer leest u meer informatie over stormschade.

Rukwinden van een slordige 120 kilometer per uur kunnen ervoor zorgen dat uw dakpannen een kort vluchtje nemen. Ook bomen hebben in dit soort weersomstandigheden de neiging een beetje moe te worden en kunnen dan uw huiskamer binnenvallen. De grootste vraag die men zich dan stelt is: waarom viel die rotboom niet de andere kant op? Daarna komen de vragen met betrekking tot de verzekering. Bent u eigenlijk verzekerd voor stormschade?

Dit blog is van Zelf.nl (vandaar de naam van.zelf.nl :)), dus we gaan het hebben over de en opstalverzekering van Zelf.nl. Stormschade wordt daarin keurig netjes gedekt. Zelf.nl noemt het storm als de wind met een kracht van 7 Beaufort over ons land blaast. Bij windkracht 7 is er sprake van harde wind die met zo’n 13,9 tot 17,1 meter per seconde voortraast en die langer dan tien minuten aanhoudt. Met een dergelijke windkracht is het lastig om tegen de wind in te fietsen of te lopen.

Als u op een dergelijke winderige dag schade heeft geleden aan uw woning of inboedel, zou u in principe uw woonverzekering kunnen aanspreken. Kijk dan eerst even op KNMI.nl (“Het weer op…“) om te achterhalen hoe hard de wind stond op die bewuste dag. Zelf.nl doet dat namelijk ook. De gemiddelde maximale windsnelheid is de waarde die u moet aflezen. Mocht die waarde nou net onder het minimum liggen, dan kijken we ook naar de snelheid van de maximale stoot. Het kan immers best zo zijn dat juist die stoot ervoor heeft gezorgd dat u schade heeft geleden.

Het antwoord op de vraag of u verzekerd bent tegen schade door storm luidt dus: ja, mits er daadwerkelijk sprake is van storm. Mocht u meer informatie over dit onderwerp willen, dan kunt u de polis van onze woonverzekering downloaden in PDF. Heeft u nog geen woonverzekering van Zelf.nl, dan kunt u snel uw eigen premie berekenen.

You may also like...