Stormschade: hoe bent u daar tegen verzekerd?

StormschadeVrijdag wordt de eerste herfststorm verwacht. Spannend! Het zullen dan wel geen Sandy-achtige perikelen worden in de kustplaatsen van Nederland, maar er zijn genoeg aanwijzingen dat aankomende vrijdag de herfst definitief zal losbarsten. Veel regen en wind zullen ons ten deel vallen. En dat kan leiden tot schade aan onze bezittingen. Hoe bent u verzekerd tegen de gevolgen van stormschade?

Stormschade aan uw huis

Waait de schoorsteen van het dak, precies op de gloednieuwe bolide (of het hoofd) van uw buurvrouw? Dan valt de schade in twee categorieën te delen.

Ten eerste is het dak van uw huis beschadigt. Dat valt onder de opstalverzekering. Is er vervolgens regenwater in uw huis gedrongen, precies in de koelgaten van uw geluidsinstallatie? Dan spreekt u uw aan. Die dekt immers lekkage dat niet is ontstaan door achterstallig onderhoud.

Ten tweede wordt de stormschade aan de auto (of het hoofd) van uw buurvrouw, gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering. U bent immers aansprakelijk voor de schade die voortvloeit uit uw bezit. Als u geen aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten, dan kan dat een in deze situatie (groot) probleem opleveren. De financiële gevolgen kunnen namelijk erg groot zijn.

Stormschade aan uw auto

Waait de dakpan niet op de auto van uw buurvrouw, maar op uw eigen auto? Dat wordt die stormschade gedekt door uw autoverzekering. Tenminste, als u een WA+ Beperkt of Volledig Casco (All Risk) heeft afgesloten.

Stormschade aan uw vakantie?

Het kan zijn dat uw vliegtuig wordt vertraagd omdat de weersomstandigheden niet toelaten een vliegtuig op te laten stijgen. In dat geval kunt u uw annuleringsverzekering aanspreken. Een annuleringsverzekering is niet alleen van toepassing als u de volledige reis moet annuleren, maar ook als u meer dan acht uur vertraging heeft.

Meer vragen over stormschade?

Dan kunt u altijd kijken op zelf.nl/verzekeringen om te kijken wanneer wat gedekt wordt. Voor andere vragen belt u ons op 072 518 0160.

You may also like...