Tijd voor wintersport

Een goede voorbereiding hoort bij een wintersportvakantie. Vooral als u met de auto gaat. Welke route neemt u? Wat neemt u mee? Hoe neemt u alles mee? Wintersport is ook nog eens een risicovolle vakantie. Niet alleen kunnen uw spullen gestolen of beschadigd raken, u kunt zelf ook flink gewond raken.

Wintersportvakantie is niet altijd zonder risico

Welke verzekering dekt wat?

Heeft u medische hulp nodig tijdens uw wintersportvakantie en biedt de ziektekostenverzekering geen of onvoldoende dekking? Dan kunt u aanspraak maken op uw reisverzekering, mits wintersport gedekt is. Wintersport is bij de meeste verzekeraars namelijk een aanvullende dekking. Belangrijk is dat u eerst de alarmcentrale van uw verzekeraar belt (of laat bellen), voordat u in het buitenland een medische behandeling moet ondergaan. Stuurt u in ieder geval altijd in eerste instantie de originele nota’s naar uw ziektekostenverzekeraar. Bij gebrek aan dekking ontvangt u van uw ziektekostenverzekeraar een afwijzing. Deze afwijzing kunt u samen met de nota’s dan alsnog insturen naar uw reisverzekeraar.

Melding bij alarmcentrale

Houdt bij meldingen aan de alarmcentrale de volgende gegevens bij de hand:
– uw polisnummer;
– gegevens van de verzekeringnemer;
– telefoonnummer en adres waar u zelf te bereiken bent;
– eventueel telefoonnummer en adres waar de verzekerde verpleegd wordt;
– eventueel gegevens motorrijtuig (bij dekking Automobilistenhulp).

Wat doet u bij schade of verlies van uw bagage?

– doe onmiddellijk aangifte bij de politie ter plaatse in geval van verlies of diefstal van bagage;
– doe onmiddellijk aangifte bij de verantwoordelijke vervoerder, hoteldirectie of reisleiding als tijdens het transport uw bagage is verloren of beschadigd geraakt;
– overleg bij de aangifte van schade aan uw verzekeraar altijd originele bewijsstukken;
– nota’s van medische kosten moeten eerst worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Winterbanden

Gaat u met de auto naar uw wintersportbestemming? Check dan van te voren of winterbanden verplicht zijn in de landen waar u rijdt. U riskeert niet alleen een boete, maar bij een aanrijding kunt u ook automatisch als schuldige partij worden aangewezen. Maar ook binnen Nederland is het zeker aan te raden om op winterbanden te rijden zolang de termperatuur lager dan 7 graden is. De kans op slippartijen wordt hiermee verkleind en uw remweg wordt aanzienlijk verkort.

Sneeuwhoogtes

Natuurlijk bent u benieuwd of er sneeuw ligt op uw wintersportbestemming. Het is ook handig voor uw reis om de weersverwachtingen en sneeuwvoorspellingen in de gaten te houden. Hieronder een aantal handige links:
– Hoeveel sneeuw ligt er op uw bestemming? http://www.sneeuwhoogte.nl
– Sneeuwhoogte top 25’s: http://www.anwb.nl/
– Europese buienradar: http://www.meteox.nl/

Reisverzekering met wintersportdekking

Heeft u nog geen reisverzekering afgesloten? Met de doorlopende reisverzekering van Zelf.nl gaat u het hele jaar door verzekerd op reis. Gaat u ook op wintersport? Kies dan voor een aanvullende wintersportdekking.

Pechhulp

Als u met pech langs de kant van de weg komt te staan is dat vervelend. In het buitenland is het nog vervelender. Met de Route Mobiel Pechhulp Europa Service bent u verzekerd van pechhulp in 44 europese landen. Door de Nederlandstalige alarmcentrale wordt u altijd duidelijk te woord gestaan. Bent u benieuwd naar alle voordelen? Ga naar de Route Mobiel site!

Autoverzekering

Wanneer heeft u voor het laatst kritisch naar uw autoverzekering gekeken? Iedereen heeft een WA-dekking, maar zijn alle inzittenden ook goed verzekerd? Zelf.nl kan u bellen op een door u gekozen tijdstip om met u door te nemen of u voldoende en voordelig genoeg verzekerd bent.

UPDATE:
Deze aanbieding geldt inmiddels niet meer. Wij verlenen geen 50 % korting meer op een pechhulppolis bij Route Mobiel als u een Zelf.nl autopolis sluit.

You may also like...