Tips voorjaarsvakantie – Tip 1: bezoek de ontluikende natuur in Nederland

Nederland beschikt over prachtige natuur. Deze is dan wel meestal door mensenhanden gemaakt en niet helemaal ongerept, maar dat mag de pret niet drukken. Het geeft immers ook een prettig gevoel dat er achter elke bocht wel een pannenkoekenhuis te vinden is. Elk jaargetijde geeft zijn eigen specifieke sfeer aan de natuur, van de strengheid van een winters tafereel tot de uitbundige zomerse kleurenpracht. Ook in februari is de ontluikende natuur prachtig. Tijd om hem eens te bezoeken. Dat kunt u op verschillende manieren doen.

Een boswandeling hoog in de lucht

Een boswandeling is natuurlijk het eerste waar wij aan denken als aan natuur denken, maar dat kan wat afgezaagd worden. Zeker als u de reeds platgetreden paden van het bos bij jou in de buurt gaat bewandelen. Denk daarom aan wat hogers. Op diverse plekken in Nederland kun je ‘over de boomtoppen’ wandelen. Van keurige loopbruggen in Drenthe, tot bloedstollende ellenlange wandelpaden over slappe koorden en wankele touwbruggetjes in Apeldoorn. Er zijn meer paden te bewandelen; bekijk een overzicht van meerdere klimparken in Nederland.

Van koe tot kaas en van gras tot glas

Hoe wordt je eten gemaakt? Daar kun je achter komen door een boerderij te bezoeken. Een groot aantal zuivelboerderijen in Nederland geeft een kijkje in de keuken. Een rondleiding langs koeitjes en kalfjes. Over het algemeen moet je wel eerst een afspraak maken. Bekijk het overzicht op zuivelonline.nl.

Wandelingen langs het strand of bij u in de buurt

Nederland bezit 450 kilometer aan kustlijn. Dat is een fikse wandeling. De frisse, zilte lucht doet een mens goed. Wordt de wind je wat te veel, dan kun je de duinen verkennen, om daarna even heerlijk bij te komen in de warmte van een vroeg geopende strandtent of een cafeetje ergens in het dorp. Natuurlijk hoeft het niet alleen bij een strand te blijven, maar kunt u de mooiste routes belopen in uw provincie. Bezoek de website van Natuurmonumenten voor mooie wandelroutes.

You may also like...