Toename aantal diefstallen van nieuwe Volkswagens

De Telegraaf doet vandaag melding van een plotselinge, explosieve stijging van het aantal diefstallen van nieuwe Volkswagens. De opsporingsdiensten slaan zelfs alarm. De oorzaak is waarschijnlijk een nieuw apparaat waarmee het de dieven lukt om de auto’s zonder braak te openen en de startonderbreker van de voertuigen onklaar te maken.

Een nieuwe Volkswagen Golf


Behoorlijke stijging

In de eerste drie maanden van dit jaar vertoonde het aantal diefstallen van jonge auto’s (tot drie jaar oud) een stijging van 15%. De diefstal van het aantal jonge Volkswagens steeg explosief: plus 75,4%. Er werden in de eerste drie maanden van 2009 nog 134 VW’s ontvreemd. In de eerste drie maanden van dit jaar steeg dit aantal naar 235. Er verdwenen in het eerste kwartaal 130 nieuwe Volkswagen Golf auto’s (in het eerste kwartaal van 2009 waren dat er 60): meer dan een verdubbeling. De diefstal van de Tourans steeg met 153%: van 13 naar 33 auto’s. De nieuwe auto’s worden vaak meteen de grens over gereden richting Oost-Europa.

Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit

Directeur Guus Wesselink van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVC) noemt een dergelijke forse stijging uniek in de geschiedenis van de autodiefstal sinds 1995. In het eerste kwartaal zijn 654 jonge personenauto’s gestolen, tegenover 569 in dezelfde periode vorig jaar, een toename van 14,9%. Dat zijn 7 auto’s per dag.

Technische tegenmaatregelen

Pon’s Automobielhandel, de importeur van Volkswagen, is onlangs geïnformeerd over het grote aantal VW-diefstallen, omdat het met name technische tegenmaatregelen zijn die kunnen helpen bij de voorkoming van diefstal. In een reactie zegt woordvoerder Jacques Gijssen van Pon’s Automobielhandel: ‘Kennelijk zijn er partijen die in staat zijn sleutels na te maken en in het motormanagement in te grijpen. Nederland is één van de landen in Europa waar weinig auto-alarmen worden ingebouwd. Ze worden relatief weinig verkocht omdat ze hier duur zijn door btw en bpm (belasting van personenauto’s en motorrijwielen). Hierdoor zijn mensen sneller geneigd deze accessoires eruit te laten. Voor het dievengilde is het hier relatief eenvoudig om weg te komen.’

Wat u kunt doen

Pon’s Automobielhandel heeft de problematiek heeft neergelegd bij de fabrikant. De consument kan zelf al maatregelen nemen door bijvoorbeeld een zogenaamd tracking & tracing- (voertuigvolg-systeem) systeem aan te laten brengen in de auto of een extra stuurslot.

Zelf.nl heeft een autoverzekering waarbij u profiteert van een zeer lage premie en een uitstekende kwaliteit. Independer over de autoverzekering van Zelf.nl:
” Door de kosten laag te houden, biedt Zelf.nl een lage premie, zonder dat dit ten koste gaat van voorwaarden en de service. Zij zorgen er voor dat je zo min mogelijk geld, tijd en moeite kwijt bent aan verzekeringen.”
Bereken nu uw premie bij Zelf.nl.

You may also like...

1 Response

  1. 08-04-2010

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Zelf Verzekeringen. Zelf Verzekeringen heeft gezegd: Toename aantal diefstallen van nieuwe Volkswagens http://tinyurl.com/yl2vsv5 […]