disneyland worst

Top 3 beste en slechtste ervaringen in Disneyland Parijs 2016

In maart van dit jaar bracht ik met mijn echtgenote en 2 meiden van 17 en 14 jaar een bezoek aan Disneyland Parijs. Het was ons tweede bezoek in 5 jaar en we hebben ons weer prima vermaakt. Met hier en daar een paar dissonanten. (Disneyclaimer: ik ben niet de man op de foto, dat was een ontevreden Disneybezoeker die ik op internet vond)

+1 Avondshow

Niet eerder zag ik zo’n geraffineerd samenspel van film, muziek, spuitende fonteinen, vlammenwerpers en vuurwerk. Tip: ga je binnenkort naar Disneyland Parijs en bezoek je de avondshow? Bekijk dan slechts een deel van deze video.

+2 Rock & Rollercoaster

Even iets over mijn attractieheldhaftigheid, die is aan de lage kant. Op kermissen mijd ik bakjes die de G-krachten tarten en de Python in de Efteling durf ik niet in. De attracties van Disney kan ik daarentegen goed hebben. Met de Rock & Rollercoaster als mijn uiterste grens. Ik heb de rit, die soms de snelheid heeft van een Formule1-wagen, grotendeels met mijn ogen dicht afgelegd maar ik vond het een intense ervaring. Jammer dat hij in maart 2016 gesloten was voor groot onderhoud. Het ritje in de Space Mountain kwam gelukkig aardig in de buurt.

+3 Tower of Terror

Het hotel waar de spooklift zich in bevindt is een ervaring op zich. Over elk schroefje en naambordje is nagedacht. De vrije val in de lift is bumpy en best wel eng maar ook voor de minder getrainde pretparkbezoeker goed te doen.

Disney-dissonanten waren er ook, dit waren mijn 3 slechtste ervaringen.

-1 Defecte attracties

Tijdens het 3-daagse bezoek aan het park waren er diverse attracties gesloten. Een kleine opsomming:
– het treintje
– Rock & Rollercoaster
– Indiana Jones
Spookhuis

Een Nederlander met dezelfde ervaring (hij bezocht Disneyland Parijs in exact hetzelfde weekend) maakte er dit grappige filmpje over.

-2 Eten

Volgend jaar bestaat Disneyland Parijs 25 jaar. In die periode is er veel veranderd op voedingsgebied. Daar is in dit park nog weinig van te merken, de meeste restaurants blijken fastfoodvreetschuren waar de pizza-, patat- en tortillaresten je bij binnenkomst verwelkomen.

-3 Wachten

Dat je voor een attractie soms wel een uur moet wachten is waarschijnlijk wel bekend. In de rij staan om gefouilleerd te worden was voor mij een nieuwe ervaring. Dat fouilleren ging overigens heel snel omdat je alleen de binnenkant van je jas hoefde te tonen. Wees gerust, verwacht geen JFK-airport-achtige precisie van het securitypersoneel.

Ook in Disneyland verzekerd

Voor gezonde snacks, korte wachttijden of soepel bewegende attracties biedt onze reisverzekering helaas geen dekking. Maar we beloven wel ons best te doen als je onze hulp nodig hebt voor andere van buiten komende onheilen.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...