Top-5 goedkope vakanties – op nummer 2: Woningruil (of huizenruil)

Het concept van woningruil is even eenvoudig als briljant. U biedt uw huis aan als vakantiewoning om daarvoor in ruil in het huis van iemand anders te verblijven. Dat kan zowel in Nederland als in het buitenland; in Europa of in Australië. En wat voor ruimte zoekt u? Een villa? Een appartementje? De mogelijkheden zijn in ieder geval eindeloos, maar het brengt wel enige risico met zich mee, of zo lijkt het.

Woningruil veilig?

Het is namelijk best een eng idee, om een wildvreemde voor een tijd in uw woning te laten verblijven. U weet van tevoren tenslotte niet hoe diegene met uw spullen omgaat. Het mes snijdt hier echter aan twee kanten. Het kan immers ook een veilig idee zijn dat u uw huis niet onbeheerd achterlaat. De mensen die daar verblijven hebben ook hun eigen woning ter ruil aangeboden en dat leidt automatisch tot oplettender gedrag: “wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet.”

De voordelen van woningruil

Er wordt gezegd dat de contacten die u opdoet tijdens uw woningruil, voor het leven zijn. U bespaart enorm veel geld, want u betaalt geen cent voor de accommodatie. U ontdekt unieke plekjes die niet direct in een toeristengebied hoeven te liggen en natuurlijk kan dat laatste juist wel het geval zijn, dat is afhankelijk van het aanbod.

Reisverzekering geen overbodige luxe

Ook voor een huizenruil is een reisverzekering onontbeerlijk. Uw premie reisverzekering weet u al binnen een minuut.

Meer weten over huizenruil?

Op Huizenruil.com vindt u meer informatie. Ook Holidaylink.com biedt een grote hoeveelheid informatie.

You may also like...

1 Response

  1. G de Bruyn zegt:

    Huizenruil is voor vele mensen al bekend, echter (ivm met Spam link verwijderd) richt zich enkel op mensen met een tweede huis. Dat biedt voordelen, zo kunt u de periode wanneer men ruilt vrij afspreken, ook hoeft u geen rekening te houden met het opbergen van uw privéspullen en de mensen waarmee u ruilt, weten wat uw bezit waard is.
    Deze website is een goede aanvulling voor de steeds grotere groep mensen die in het bezit zijn van een tweede woning.