Top-5 goedkope vakanties – op nummer 3: Werkvakantie

Geld verdienen tijdens uw vakantie. Dat klinkt bijna als werken – en dat is het ook (vandaar misschien de naam :)). Werkvakanties zijn er in verschillende vormen en maten en ze lopen uiteen van het in kaart brengen van het koraal bij de Seychellen, tot druiven plukken in Frankrijk.

Vakantievieren, maar niet niet als toerist

U kunt ook een werkvakantie vieren uit idealistische motieven. Zo zijn er diverse mogelijkheden om een avontuurlijke reis te maken door een ontwikkelingsland en tegelijk daadwerkelijk uw steentje bij te dragen. Ook het zogenaamde eco-volunteering is hierbij in trek. U komt op plaatsen waar bijna geen toeristen komen en helpt mee aan het beschermen en het behouden van de plaatselijke flora en fauna.

Kost en inwoning inbegrepen?

Vaak zijn kost en inwoning inbegrepen bij de reis of tegen een spotprijs te krijgen. Toch zijn werkvakanties vaak niet gratis. Alleen het ticket van de retourvlucht moet vaak al betaald worden en dat kan aardig in de papieren lopen als het om verre reizen gaat.

Geweldige ervaringen

Werkvakanties zijn hoe dan ook een prachtige manier om een land te ontdekken door andere ogen dan de ogen van een toerist. Het is een unieke ervaring die u veel kan opleveren. Niet alleen op financieel gebied, maar ook op het vlak van persoonlijke groei en ontwikkeling.

Reisverzekering blijft onontbeerlijk

U bent dan wel aan ’t werk, maar ook op vakantie. Een reisverzekering is dan geen overbodige luxe. Bedenk wel dat bijzondere risico’s die voortvloeien uit uw werkzaamheden, niet gedekt zijn. Hoe dan ook, uw premie reisverzekering weet u al binnen een minuut.

Meer informatie over werkvakanties?

Op de onderstaande sites vindt u meer informatie.
101tips.nl
Eco-volunteer.com
Commundo.nl

You may also like...