Top-5 goedkope vakanties – op nummer 5: Air Bed & Breakfast

In deze sombere tijden van crisis laten we één ding niet van ons afnemen: de vakantie. Hoewel we wel besparen op de kosten, zullen we niet snel een jaartje overslaan. Een vakantie is dan ook vaak broodnodig. Even lekker weg, de zorgen van het werk achterlaten en gewoon een tijdje genieten. Nou kunt u natuurlijk op Google goedkope vakanties intikken, maar dat levert zó’n brij van informatie op, dat de werkelijke krenten in de pap over het hoofd worden gezien. Daarom zet Zelf.nl de top-5 leukste (goedkope) vakantietips op een rijtje voor u. Vandaag leest u meer over de Air bed & Breakfast.

Geen megalomane all-inclusive hotels aan de Spaanse Rivièra

Hotels hebben in de regel een groot nadeel: het is allemaal zo onpersoonlijk. Al honderden mensen voor u hebben in dezelfde kamer, in hetzelfde bed, naar hetzelfde oerlelijke schilderijtje gekeken. Ook heeft u het continentale ontbijt ook wel eens een keer gezien en gegeten. En elke lobby is volkomen uitwisselbaar. Nee, dat kan leuker.

Overnachten in een persoonlijke omgeving

Bij een zogenaamde Air Bed & Breakfast is dat anders. In ieder geval is die manier van overnachten een stuk kleinschaliger. Over het algemeen zijn de accommodaties in handen van mensen die toevallig een kamertje over hadden. Het persoonlijke betekent dus niet dat u tussen de vrouw en de heer des huizes komt te liggen. Die huizen kunnen dus zeer sterk van elkaar verschillen. U kunt zowel in een kasteel komen te overnachten als in een berghutje zonder stromend water en elektriciteit.

Ruimte aanbieden en vinden op internet

Op Airbnb.com vindt u een groot aantal aanbieders van zeer uiteenlopende overnachtingsplaatsen. De site vermeldt accommodaties in bijna 20 duizend verschillende steden verspreid over 192 landen. Over het algemeen vindt u gewone woonhuizen van mensen die een extra centje willen verdienen door kamerverhuur. U komt dus midden in het persoonlijke leven van uw gastheer of -vrouw terecht. Toch zijn er ook plekken te vinden zonder extra’s komen. Gewoon een vakantiehuis, caravan, boot of boomhut zonder mensen met wie u verplicht sociaal moet doen.

Prijzen van Air bed & breakfast

Prijzen lopen zeer sterk uiteen. Zo slaapt u in zo’n berghutje (in Noorwegen) al voor € 27 per nacht. Terwijl u voor € 8 per nacht in een caravan vlakbij Rouen, Frankrijk slaapt. Maar u kunt ook een van de mooiste appartementen van St. Tropez slapen voor € 6000 per nacht. Al valt dat laatste niet echt binnen een budgetvakantie :).

Reisverzekering blijft onontbeerlijk

Een vakantie blijft een vakantie. Ook als dat om een Air bed & breakfast gaat. Laat u door het informele karakter dus niet weerhouden om eens te kijken naar onze reisverzekering. Uw premie reisverzekering weet u al binnen een minuut.

Een top-5 in vijf delen

Dit was het eerste deel van onze goedkope vakanties top-5. Blijf dit blog in de gaten houden voor de rest van de goedkope vakanties. De rest van de top-5 bestaat uit: werkvakanties, couch surfing, huizenruil en wildkamperen.

You may also like...

1 Response

  1. HansAntoine zegt:

    Hele maal top deze info van Zelf.nl !!! Daar voeg ik graag aan toe dat u ook heel slim en voordelig vakantie kan vieren in Polen een land overeenkomstig Frankrijk,landklimaat met veel water en een gemiddelde temperatuur van april tot oktober rond de 26*, ook nu !! Maar dan wel ff 4 x zo voordelig !!
    Idee ? Wij kunnen u verder helpen.