www.travelandleisure.com

Top 9 leukste paspoort stempels die je moet hebben!

Het leukste aan het hebben van een paspoort is de stempels die je door de jaren heen verzamelt. Allemaal mooie herinneringen van mooie reizen. Maar wat zijn nu bijzondere stempels om te verzamelen? Een paspoort is 10 jaar geldig, dus dat geeft je even tijd om ze allemaal te verzamelen! Sommige officieel, sommige als aandenken, maar dat maakt ze niet minder bijzonder!

Checkpoint Charlie, Berlijn, Duitsland

www.atlasandboots.com

www.atlasandboots.com

Deze stempel staat symbool voor de koude oorlog en is een aandenken aan een van de meest bekende grensovergangen tussen Oost en West Berlijn, die 28 jaar in bedrijf is geweest. Bezoekers kunnen in het Haus am Checkpoint Charlie museum de onofficiële paspoort stempels krijgen.

Antartica

www.travelandleisure.com

www.travelandleisure.com

Niet echt een land, maar een continent dat wordt beheerd door meer dan 50 landen. Er is dan ook geen officiële paspoort stempel, maar bezoekers kunnen een stempel krijgen als aandenken. Ze zijn verkrijgbaar bij de verschillende wetenschappelijke stations die er zijn.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

www.travelandleisure.com

www.travelandleisure.com

Spreek dat maar eens uit.. Met 58 karakters niet alleen een goed scrabbel woord, maar ook een dorp in Wales. Het is de langste plaatsnaam in Europa, en 2e van de wereld. De stempel is verkrijgbaar in de James Pringle Weavers shop.

Machu Picchu

www.travelandleisure.com

www.travelandleisure.com

Voor Peru krijg je natuurlijk al een stempel bij binnenkomst, maar deze extra stempel kun je krijgen bij de ingang van de Inca ruïnes. Wat is nou leuker en een beter bewijs dan een stempel in je paspoort om te bewijzen dat je de de Machu Picchu hebt beklommen?

Tristan da Cunha

www.atlasandboots.com

www.atlasandboots.com

Dit eiland ligt in de zuid Atlantische Oceaan en staat bekend als meest afgelegen eiland dat bewoond wordt door zo’n 262 mensen. Er is geen luchthaven, bezoekers moeten  een 5-daagse boottrip vanuit zuid Afrika maken om er te komen. Nogal een missie dus om deze stempel te bemachtigen.

Akhzivland

www.dailymail.co.uk

www.dailymail.co.uk

Dit micronatie ligt aan de noord Mediterrane kust van Israël en is slechts iets groter dan 1 hectare. Er wonen 2 mensen, maar ze hebben hun eigen paspoort stempel.

Republiek van San Marino

www.rathburn.net

www.rathburn.net

Zeker niet de moeilijkste in het rijtje om te krijgen, maar wel uniek. Deze bestemming gelegen in centraal Italië is s ’werelds oudste en kleinste republiek.

De Zuidpool

www.dailymail.co.uk

www.dailymail.co.uk

Als je het al haalt om er te komen verdien je gewoon die stempel. Het is natuurlijk geen land, maar voor de ambitieuze trekkers onder ons kun je een stempel als aandenken krijgen bij de Amundsen-Scott South Pole Station.

Cayman Eilanden

www.rathburn.net

www.rathburn.net

Van alle stempels uit het lijstje is dit wel de leukste. Sir Turtle is gemaakt door Suzy Soto in 1963 en is behalve een paspoort stempel ook het nationaal symbool van de Cayman eilanden.

Mocht je plannen hebben om een van deze bestemmingen te bezoeken? Stuur dan even een selfie 😉 En vergeet natuurlijk niet je reisverzekering af te sluiten via: https://zelf.nl/reisverzekering/ Happy hunting!

You may also like...