Tweede auto en schadevrije jaren

Als u een autoverzekering voor een tweede auto wilt, gelden daar niet de schadevrije jaren voor die u met de eerste auto heeft opgebouwd. Wat wel geldt, is de korting die u met de schadevrije jaren van uw eerste auto heeft opgebouwd. Ingewikkeld? We leggen het eventjes uit.

Wat zijn schadevrije jaren?

Als u geen schade rijdt, dan wordt u daarvoor beloond in de vorm van korting op de premie van uw autoverzekering. Een jaar zonder schade rijden, noemen we, heel logisch, een schadevrij jaar. Hoe meer jaren u zonder schade rijdt, hoe hoger de korting wordt op uw verzekeringspremie. Bij Zelf.nl is dat maximaal 80% korting. Dit kortingspercentage bereikt u na 10 jaar schadevrij rijden.

Let wel, als u schade heeft gehad, maar deze niet heeft geclaimd bij ons, dan heeft dan geen invloed op uw schadevrije jaren.

Terugval in schadevrije jaren?

Een schade claimen zorgt voor een terugval in schadevrije jaren. Dat betekent ook dat u kan terugvallen in het kortingspercentage op de premie van uw autoverzekering. In het hierboven aangehaalde voorbeeld ontvangt u na 10 schadevrije jaren 80% korting op uw verzekeringspremie. Claimt u een schade, dan valt u 1 jaar terug in schadevrije jaren, zodat u nog 9 schadevrije jaren overhoudt. Dit aantal levert bij ons nog steeds een fijne 78% korting op.

Een tweede auto, schadevrije jaren en het kortingspercentage op uw verzekeringspremie

Schadevrije jaren bouwt u op met één auto. Als u die auto verkoopt, dan hevelt u die schadevrije jaren over naar een nieuwe auto. Koopt u geen nieuwe auto, dan blijven opgebouwde schadevrije jaren bij Zelf.nl nog een jaar geldig. Koopt u in dat jaar geen andere auto, dan moet u weer van voren af aan beginnen. Schadevrije jaren worden overigens in een centraal bestand geregistreerd. Zo kan elke verzekeraar achterhalen hoeveel schadevrije jaren u heeft.

Met een tweede auto bouwt u ook schadevrije jaren op, maar dan alleen voor die auto. Deze schadevrije jaren hebben geen invloed op de schadevrije jaren die u met uw andere auto hebt opgebouwd. Rijdt u schade met auto 1, dan verliest u geen jaren voor auto 2.

Wat wel geldt voor een tweede auto, is het kortingspercentage dat u met de schadevrije jaren van de eerste auto hebt opgebouwd. Als u die 10 jaar van het voorbeeld hierboven schadevrij hebt gereden met auto 1 en u koopt een nieuwe auto, dan ontvangt u daarvoor ook de bijbehorende 80% korting op uw verzekeringspremie. Zo werkt het in ieder geval bij Zelf.nl. Zie het als een extra beloning omdat u ons het vertrouwen geeft om uw tweede auto te verzekeren.

Hoe krijgt u dezelfde no-claimkorting voor uw tweede auto

Daarvoor belt u met onze klantenservice op 072 5 180 160 of u neemt contact met ons op via het formulier. Het is helaas nog niet mogelijk om dat zelf te regelen via onze website.

You may also like...