Optimaliseer uw werkplek

Kijkt u weleens van een afstandje naar uw werkplek? Uw werkomgeving draagt bij aan de kwaliteit van uw werk. Daarom kunt u met een paar kleine aanpassingen misschien meer uit uw werk kunt halen. Al is het alleen maar omdat u zich dan niet meer hoeft te irriteren aan de invallende zon op uw beeldscherm. 

 

Ga er eens goed voor zitten

Het loont zeker de moeite om eens met een frisse blik naar uw werkomgeving te kijken. Wie weet kunt u na een paar kleine verbeteringen veel rustiger en prettiger werken. Stoort u zich al heel lang aan de hoogte van uw bureau, een traagwerkende computer of de invallende zon om 16.00 uur ’s middags? Doe er wat aan!

Een ruime werkplek werkt prettiger.

Kantoorartikelen

Werkt u eigenlijk wel lekker op uw toetsenbord, met uw kapperschaar, doet uw boormachine het goed genoeg? Loop al uw materiaal een keer na en kijk wat u zou kunnen en moeten vervangen. 

Troep

Onnodige spullen weggooien geeft ruimte in uw omgeving én in uw hoofd. Dit geldt niet alleen voor de directe werkplek zoals bijvoorbeeld uw bureau, maar ook voor de kantine, auto, wachtruimte en alle andere ruimtes waar troep kan ontstaan. 

Beweging

Heeft u zittend werk? Dan krijgt u vast niet genoeg beweging. Zet uw spullen daarom wat verder weg. Dit zorgt ervoor dat u regelmatig een stukje moet lopen. Hierdoor krijgt u een goede doorbloeding, wat weer goed is voor uw lichaam. Veel water drinken kan ook helpen, want dat dwingt u om regelmatig naar de wc te lopen. 

Verlichting

Verlichting kan een belangrijke rol spelen op uw werkplek. Heeft u voldoende daglicht? Is het kunstmatige licht niet te veel of te zwak? Heeft u geen last van weerspiegeling in uw beeldscherm? Zorg voor een optimale verlichting waarbij u zich prettig voelt en niet met uw ogen hoeft te knijpen en turen. 

Inspiratie

Zorg dat u naar buiten kunt kijken. Als u dat niet kunt, ga dan in de pauze even naar buiten. Daarna kunt u weer met een frisse blik naar uw werk kijken. Maak ook een wand met inspirerende foto’s, artikelen, uitspraken en andere dingen waar u een goed gevoel van krijgt. 

Voeding

Gezond eten tijdens uw werk is niet altijd even makkelijk, maar het is wel de moeite waard. Wanneer u veel vet en suiker eet, daalt uw energiepeil. Goede voeding bestaat bijvoorbeeld uit volkorenbrood, fruit, veel water en als tussendoortje van bijvoorbeeld noten (zoals walnoten, paranoten, amandelen) en gedroogd fruit. 

Heeft u tips?

Naast een fijne werkplek is een goede omgang met uw collega’s en heldere communicatie natuurlijk ook heel belangrijk om prettig te kunnen werken! Natuurlijk hoeft u niet elke dag over uw werkomgeving na te denken, maar het kan er wel voor zorgen dat u weer met frisse energie naar uw werk gaat. Heeft u nog aanvullende tips? Laat het ons hieronder weten!

You may also like...