Crematiekosten

De wens om gecremeerd te worden is een specifieke wens. Als nabestaande is het naleven van die wens het enige waar je in eerste instantie troost bij kunt vinden. Bij het regelen van een crematie wilt u dan niet letten op de kosten. Het belangrijkste is om een waardevol afscheid te kunnen regelen. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het wel goed om te weten wat een crematie kost.

Uitvaartkosten. Het klinkt heel afstandelijk, maar iedereen krijgt er mee te maken in een periode waarin emoties een hele grote rol spelen. Een dierbare is net overleden. Het kan ook zijn dat u zelf weet dat u komt te overlijden en dat u zich gaat richten op hoe u uw uitvaart geregeld wilt hebben.

Met welke kosten krijgen uw nabestaanden te maken?

Direct na het overlijden van een dierbare krijgen nabestaanden te maken met het regelen van de uitvaart. Op dat moment is het belangrijkste dat diegene van wie u zoveel heeft gehouden een waardevol afscheid krijgt. En ook belangrijk: dat u de uitvaart regelt op een manier die de overledene graag gewild zou hebben. Een crematie kan hierbij een duidelijke wens zijn. Welke kosten zijn hieraan verbonden? U kunt te maken krijgen met diverse kostenposten, zoals bijvoorbeeld: uitvaartverzorging, een kist, bloemstukken, advertenties, volgauto’s, crematoriumkosten en een urn. Alleen deze kosten al lopen snel op naar € 6000. De totale kosten zijn afhankelijk van uw eigen wensen en/of de wensen van uw nabestaanden. Uitvaartkosten zijn de afgelopen jaren flink gestegen en zullen waarschijnlijk ook blijven stijgen.

Hoe kunt u de kosten dekkend maken?

Kunt u niet gewoon sparen voor de kosten van uw crematie? Uiteraard kan dat. U kunt elke maand of elk jaar een bedrag opzij leggen om zo tot een aardig kapitaal te komen. Met dat kapitaal kunnen de kosten van de uitvaart betaalt worden. Het moeilijke hiervan is dat je de looptijd niet zelf kunt bepalen. U weet zelf niet wanneer u komt te overlijden en dus kunt u ook niet bepalen hoe hoog het bedrag moet zijn dat u elke maand moet reserveren.

Crematieverzekering

Een goede verzekering die de uitvaartkosten kan dekken neemt veel zorgen weg. Bij u, omdat u weet dat u uw nabestaanden niet met financiële zorgen achterlaat. Bij uw nabestaanden, want die kunnen zich volledig richten op het verdriet en invulling geven aan het afscheid. Het verzekeren van een uitvaart is daarom een prettige gedachte. Vanaf de eerste dag dat u verzekerd bent zijn uw nabestaanden verzekerd van een gegarandeerde uitkering wanneer u komt te overlijden. De verzekering is te betalen in een maandelijkse premie of met een eenmalige koopsom.

Kies daarom ook voor het dekken van de uitvaartkosten door middel van een crematieverzekering. Zelf.nl biedt een uitgebreide uitvaartverzekering. U profiteert van een lage premie en uitstekende voorwaarden.

You may also like...