Uw ski-uitrusting: skibril, skikleding en skischoenen

In het eerste deel over de ski-uitrusting hebben we alleen nog maar over het dragen van een helm gehad. In dit vervolg leest u meer over de skibril, skikleding en skischoenen.

Een skibril om uw zicht te behouden

Een skibril zorgt ervoor dat uw ogen sneeuw- en ijsvrij blijven tijdens een halsbrekende afdaling. Bovendien beschermt het uw ogen als u onverhoopt in een dennenbos bent gekomen en takken tegen uw gezicht slaan. U komt daarom niet weg met zo’n leuk Ray-Banmodelletje. U zult moeten investeren in een skibril die niet alleen uw ogen tegen de zon beschermt, maar ook bescherming biedt tegen materiële invloeden. Een goede skibril draagt comfortabel, is goed geventileerd, zodat hij niet beslaat als u zweet, en zorgt dat u diepte in de sneeuw kunt blijven zien. Uiteraard moet een skibril ook een goede UV-protectie bieden.

Een broek, jas en onderkleding om u warm en stroef te houden

Skikleding zorgt ervoor dat u niet als een ijspegel van de piste af komt scheuren. Skikleding houdt u warm. Bovendien is skikleding vaak stroef, wat ervoor zorgt dat u niet te ver doorglijdt na een val. Skikleding werkt volgens een lagensysteem. Laagjes kleren over elkaar houden u warm en zorgen ervoor dat uw huid kan ‘ademen’ en dat u dus niet koud wordt door uw eigen zweet. Verder combineert u goede smaak met functionele kleding. Ga dus niet in een zuurstok-roze skipak op de piste staan, dat zorgt voor afleiding bij andere skiërs, met alle gevolgen van dien. Voor de rest dient goede skikleding u voldoende bewegingsvrijheid te geven, lekker licht te dragen en goed waterafstotend te zijn.

Skischoenen om uw voeten en enkels te ondersteunen

Neem voor het passen van uw skischoenen voldoende de tijd. Een goede skischoen past u als een … handschoen. Skischoenen moeten voldoende comfort bieden, maar bovenal veilig zijn. Ze zorgen voor een goede ondersteuning van uw enkels en voeten. Als u schoenen gaat passen, houd ze dan zo’n tien, vijftien minuutjes aan én pas ze met dezelfde soort sokken als u van plan bent om op skivakantie te dragen.

Ondanks uw uitstekende ski-materiaal toch een ongeluk(je)

De reisverzekering van Zelf.nl (met wintersportdekking), biedt uitkomst. Die heeft u al vanaf 8 cent per dag.

Wintersport

You may also like...