Vakantie in Frankrijk? Alcoholtesten verplicht meenemen in de auto

Vanaf 1 juli 2012 is het in Frankrijk verplicht om een alcoholblaastest bij u te hebben in de auto. Dat geldt voor iedereen die in Frankrijk op de weg rijdt, dus ook voor ons Nederlanders. Motorrijders en scooterrijders (boven de 50 cc) zijn ook verplicht om een dergelijke alcoholtest bij zich te hebben.

Boetes worden nog niet uitgedeeld, maar u kent de Franse politie 🙂

Weliswaar wordt er gezegd dat er in Frankrijk nog niet actief wordt gecontroleerd of u een alcoholtest bij u heeft. Dat gebeurt pas vanaf 1 november 2012. Maar als blijkt dat u tijdens een ‘routine’controle geen alcoholtest bij u heeft, dan levert dat een boete op van het duizelingwekkende bedrag van 11 euro.

Alcoholtest als middel om dodelijke ongelukken terug te dringen

In Frankrijk (wijnland) is 31% van de dodelijke ongevallen rechtstreeks te linken aan alcohol. Dat enorme percentage wil men terugdringen – en de alcoholtest is daar hopelijk een probaat middel tegen. Met de test kunnen bestuurders controleren of hun alcoholpromillage niet te hoog is om deel te nemen aan het verkeer. Let wel, men is verplicht om in bezit te zijn van een test, maar niet om hem te gebruiken.

Alcoholtesten ook in Nederland te koop

Voor zo’n € 3 à € 3,50 is de alcoholtest ook in Nederland te koop. Ondermeer de ANWB-winkels, Bovag en KNAC verkopen alcoholtesten. In Frankrijk zijn ze te koop in drogisterijen (de welbekende knipperende 🙂 groene plussen) en de grotere tankstations.

Boetes zijn niet gedekt door de reisverzekering of autoverzekering van Zelf.nl

We hebben wel eens mensen aan de telefoon gehad die het niet eens waren met een boete en zich afvroegen of hun ‘onterechte’ boete gedekt was door hun autoverzekering of reisverzekering. Klinkt misschien logisch, maar dus niet voor iedereen. Geïnteresseerd in een reisverzekering of een autoverzekering? Klik even 🙂

You may also like...

1 Response

  1. Trade zegt:

    De Alcoholtest blaast test is te bestellen op de site http://www.trademed.nl en de levertijd is 3 – 5 werkdagen.