skibril-met-dashboard

Van een besneeuwde berg af met een dashboard in je skibril

Sta je vaker op een besneeuwde berg dan je in je auto zit? Dan behoor je tot de doelgroep van Recon, een Canadees bedrijfje dat HUD’s maakt. HUD staat voor ‘heads-up display’, een Google-glass-achtig apparaatje dat je skibril voorziet van een dashboard vol met meters, kaarten en skistatistieken.

Is dat nou nodig?

Het antwoord is nee. Voor de skiër of snowboarder die 1 of 2 weken per jaar de sneeuw opzoekt is dit een overbodig luxeartikel. Voor wintersporters die in de sneeuw hun boterham verdienen kan het een interessante gadget zijn. Op de display voor je rechteroog zie je gegevens als snelheid, hoogte en de weersverwachting. Ook is het mogelijk om kaarten van skigebieden weer te geven. Door de HUD aan je Android-mobiel te koppelen kun je whatsappberichten scannen, zien waar je vrienden uithangen en je favoriete spotifytrack selecteren. Allemaal terwijl je een besneeuwde bergtop afdendert, lange leve multitasking.

Hoe werkt het?

Je koopt hem kant-en-klaar in een skibril van Oakley, Zeal of Smith Optics. Of je werkt met een losse HUD en klikt die achter een een bijpassende bril van Alpina, Scott of Uvex.

doorbot2

Wat kost het?

Op de website van Recon betaal je voor een bril met een ingebouwde HUD omgerekend ca € 330 (bij een koers van 1 dollar = 0,73 euro).

Waarom vertellen we je dit eigenlijk?

We doen het niét omdat we een deal hebben gemaakt met de fabrikant van deze kekke apparaatjes. We doen het omdat we het gebruik van nieuwe technologie in alledaagse (of allevakantiedaagse) bezigheden op de voet volgen.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...