Van pup tot geleidehond

Ter ere van het 75-jarig bestaan van het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF) gaat zender SBS 6 een docusoap over blindengeleidehonden uitzenden. Het programma heet ‘Van Pup tot Geleidehond’.

Van puppie tot geleidehond

In deze nieuwe docusoap is te zien hoe puppies worden opgeleid tot geleidehond voor blinden en zeer slechtzienden. De hondjes worden gevolgd van het puppypleeggezin tot het leven met hun nieuwe baas. Elke aflevering moet een bekende Nederlander ervaren hoe het is om volledig te vertrouwen op een geleidehond. Veldhuis & Kemper, Nance, Maureen du Toit en Viktor Brand moeten geblinddoekt een route afleggen met een geleidehond.

Vier afleveringen en verschillende fases

De docusoap telt vier afleveringen, met elke aflevering één fase van een geleidehond. U kunt eerst zien hoe de pups ondergebracht worden bij puppypleeggezinnen. Deze gezinnen leiden de hond in 1 jaar op tot een sociale en stabiele hond. Dat is een intensieve periode waarin de meeste gezinnen erg gehecht raken aan de pup.

Daarna gaat de de hond naar de school, waar de hond het echte geleidewerk leert. Maar een goede geleidetraining alleen is niet voldoende. De blinde baas moet ook een sterke band krijgen met de hond. Ze moeten elkaar immers volledig kunnen vertrouwen. Vooral het na jaren van trouwe dienst vervangen van de geleidehond, is voor veel bazen een moeilijk moment.

‘Van Pup tot Geleidehond’ is vier weken lang te zien. Vanaf 7 april op de woensdagavond om 23.20 uur op SBS 6.

Een puppy verzekeren

U staat er niet direct bij stil, maar uw hond kan ook een keer ziek worden of een ongeluk krijgen. Uw dierenarts kan ‘m vaak weer volledig genezen. Maar dat kost wel geld, soms zelfs veel geld. Rekeningen van 600 a 700 euro zijn echt geen uitzonderingen meer. Gelukkig is er de Proteq Dier & Zorg verzekering, de grootste ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland. Uw hond is volledig afhankelijk van u en u wilt hem altijd de medische zorg kunnen bieden die uw hond of kat verdient. Proteq Dier & Zorg draagt als grootste dierenverzekeraar ook bij aan verantwoord huisdierbezit. Vrijwel alle kosten die worden gemaakt voor medische behandelingen van honden en katten als gevolg van een ongeval of ziekte worden gedekt. Betere zorg voor huisdieren wordt hierdoor mogelijk. Vraag daarom een offerte aan! Of nog beter: ga naar http://proteqdierenzorg.nl/ en maak het meteen in orde. Een prettige zekerheid want ook voor uw hond zit een ongeluk in een klein hoekje.

You may also like...