Verhuizen, verbouwen? Verzekeren!

Wij geven graag wat meer opheldering
Na de verbouwing of verhuizing is de klus zelf geklaard, maar dan is het belangrijk uw woonverzekering eens goed onder de loep te nemen. Want na een verhuizing wilt u natuurlijk niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Eigen haard is goud waard
Heeft u een koopwoning? Dan is een woonhuis(opstal)verzekering verplicht. Deze verzekering dekt o.m. brand-, inbraak-, en waterschade aan de woning zelf. Een verzekert uw huisraad tegen bovenstaande schade. Woningbezitters zijn met een complete woonverzekering: een combinatie van woonhuis + inboedel vaak beter af. Huurders hebben meestal alleen een inboedel-, en aansprakelijkheidsverzekering nodig.

Voorkom onderverzekering
Waar moet een goede woonverzekering aan voldoen? Het is sowieso belangrijk om de juiste herbouwwaarde te verzekeren. Dit is het bedrag dat nodig is om de woning (indien nodig) van A tot Z opnieuw op te bouwen. Let op: dit bedrag is vaak lager dan de verkoopwaarde. Bij een woonverzekering is het slim een hoog maximum bedrag te verzekeren. Deze som is veelal hoger dan de herbouwwaarde.

Met betrekking tot het afsluiten van woonverzekering(en) staan op de site van de Consumentenbond o.m. de volgende tips:

“Voorkom onderverzekering van je opstal
Als je een herbouwwaardemeter invult bij het afsluiten van de verzekering of kiest voor een systeem met een maximum verzekerd bedrag, kun je dit ondervangen.”

“Voorkom onderverzekering van je inboedel
Voorkom bij de onderverzekering. Als je een inboedelwaardemeter invult bij het afsluiten van de verzekering of kiest voor een systeem met een maximum verzekerd bedrag, kun je dit ondervangen”

Deze en meer tips mb.t. opstal- & en zijn te vinden op de site van de consumentenbond.

Met de woonhuisverzekering van Zelf.nl is uw woning tot een vast bedrag van maar liefst € 400.000,- gedekt. Onderverzekering is daardoor praktisch onmogelijk. Bij onze is uw interieur tot maar liefst € 125.000, -gedekt. En ook nog eens met kostbaarhedendekking tot max. € 7.500, -. Onze verzekeringen zijn daarbij niet alleen zeer volledig, maar ook nog eens ‘premiescherp’ geprijsd. Bijkomend voordeel: u hoeft bij Zelf.nl geen ingewikkelde waardemeters in te vullen.

Bereken direct uw woonpremie

Geen gedonder in de glazen
Omdat iedere gezinssamenstelling, levensfase en situatie anders is kunt u bij ons zelf uw ideale verzekering samenstellen. Kies een aansprakelijkheidsverzekering, woonhuis- en/of , en vul deze aan met een extra module glas, en/of rechtshulp Huiseigenaren. Weetje: de module glas kost € 31,- per jaar. De gemiddelde glasschade kost u zo € 625,-. Met de module glas voorkomt u dus een hoop gedonder in de glazen. Tip: Wist u dat 6 van de 10 mensen bij een verbouwing met juridische geschillen kampt? Een aanvullende module: juridische hulp voor Huiseigenaren is dus geen overbodige luxe.

Meer over rechtshulp

Beperk kosten bij glasschade

You may also like...