Verplichte dierenverzekering?

In Trouw staat vandaag een artikel over het verplicht stellen van een dierenverzekering voor eigenaren van dieren. Slechts drie tot vier procent van de Nederlandse bezitters van honden en katten heeft zich verzekerd. Zieke dieren worden nu makkelijk weggedaan.

Zieke hond

‘Te weinig dieren verzekerd’

De overheid zou eigenaren van dieren moeten verplichten zich te verzekeren tegen de behandelingskosten van hun zieke dier. Net zoals dat bij mensen het geval is. Erno Eskens, auteur van het boek ‘Democratie voor dieren’ en bestuurslid van de Stichting Dier en Recht, vindt dat er veel te weinig huisdieren zijn verzekerd. ‘Dieren kun je alleen houden als je er ook voor kunt zorgen. Zieke dieren worden nu veel te makkelijk weggedaan’. Ook de Partij voor de Dieren is wel voor het idee te vinden. Fractievoorzitter Thieme stelt dat veel problemen voor dieren en eigenaren voorkomen kunnen worden met een goede verzekering voor de medische kosten.

‘Verplicht heeft een negatieve lading’

Proteq Dier & Zorg directeur Martijn Meijlink vindt dat het verplicht stellen van een verzekering voor huisdieren een brug te ver gaat. ‘Verplicht heeft een negatieve lading en mensen hebben hun eigen verantwoordelijkheid.’ Erik Teske, hoofd radiotherapie van de nieuwe bestralingskliniek voor gezelschapsdieren (Universiteit Utrecht) denkt ook dat het verplicht stellen te ver gaat. Hij stelt dat eigenaren van gezonde honden gekoper uit kunnen zijn zonder verzekering.

Het belang van een huisdierverzekering

U staat er niet direct bij stil, maar uw eigen hond of kat kan een keer ziek worden of een ongeluk krijgen. Uw dierenarts kan ‘m vaak weer volledig genezen. Maar dat kost wel geld, soms zelfs veel geld. Rekeningen van € 600 a 700 zijn echt geen uitzonderingen meer. Gelukkig is er de Proteq Dier & Zorg verzekering, de grootste ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland. Uw hond is volledig afhankelijk van u en u wilt hem altijd de medische zorg kunnen bieden die uw hond of kat verdient. Proteq Dier & Zorg draagt als grootste dierenverzekeraar ook bij aan verantwoord huisdierbezit. Vrijwel alle kosten die worden gemaakt voor medische behandelingen van honden en katten als gevolg van een ongeval of ziekte worden gedekt. Betere zorg voor huisdieren wordt hierdoor mogelijk. Vraag daarom een offerte aan! Of nog beter: ga naar http://proteqdierenzorg.nl/ en maak het meteen in orde. Een prettige zekerheid want ook voor uw hond zit een ongeluk in een klein hoekje. Proteq Dier & Zorg is overigens hoofdsponsor van de Sophia Penning.

You may also like...

3 Responses

  1. Chris zegt:

    Persoonlijk houd ik er niet van om verzekeringen e.d. te verplichten. Maar misschien is het niet eens zo’n slecht idee. Op het moment dat de huisdierenverzekering verplicht wordt zullen de premies ook drastisch dalen.

  2. Ramona zegt:

    Ik vind een dierenverzekering erg belangrijk. Ik heb voor mijn hond ook een hondenverzekering afgesloten. Op Hondenverzekering Informatie staat handige informatie over hondenverzekeringen.

  1. 01-04-2010

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Zelf Verzekeringen. Zelf Verzekeringen heeft gezegd: Verplichte dierenverzekering? http://tinyurl.com/ylc8juc […]