Update: Verre reizen duurder geworden

UPDATE:
Deze aanbieding geldt inmiddels niet meer. Wij verlenen geen 50 % korting meer op een pechhulppolis bij Route Mobiel als u een Zelf.nl autopolis sluit.

Vele duizenden Nederlanders die deze zomer een droomreis naar Amerika, Afrika of Azië hebben geboekt moeten alsnog honderden euro’s per gezin bijbetalen. Dat bericht stond vandaag op Telegraaf.nl.

Verre reizen kunnen duur uitpakken

 

Fors gestegen dollarkoers

Door de fors gestegen dollarkoers zijn touroperators sinds april in financiële problemen geraakt, omdat ze verzuimd hebben het koersrisico ten opzichte van de weggezakte euro af te dekken. Klanten van Travel Trend, Talisman en Incento ontvingen de afgelopen weken een brief waarin de nog te betalen reissom zomaar met 10 tot 15% werd verhoogd.

Gedwongen prijsverhoging

Reisbrancheorganisatie ANVR verwacht dat andere reisbedrijven noodgedwongen zullen volgen met de prijsverhoging. Toch beloofden grote spelers als Arke, Oad en Neckermann gisteren dit niet te gaan doen. Directeur Van den Nieuwenhuijzen van reisbureauketen D-reizen bevestigt de ellende en is woedend: ‘Dit kun je gewoon niet maken. Voordeeltjes worden ook nooit teruggegeven. We gaan namens onze boekers fel protesteren.’

Mensen voelen de zwakke euro

De reisorganisaties mogen de verhoging volgens de ANVR-boekingsregels echter gewoon in rekening brengen, zelfs al zorgt dit voor enorme irritatie bij de klant. Deze heeft immers vaak al diep in de buidel getast voor de verre camperrondreis, luxe safari of tropische strandvakantie en zal ook op reis de zwakke euro al flink in de portemonnee voelen.

Onduidelijke boekingsregels

Topmannen Van der Heijden van TUI en Ter Haar van Oad willen zo snel mogelijk overleg met de ANVR over de ontstane situatie en onduidelijke boekingsregels. Deze dreigt volgens hen nu de hele reisbranche in diskrediet te brengen.

Goed verzekerd op reis

Gaat u op vakantie in eigen land? Dan is ook het afsluiten van een doorlopende reisverzekering geen overbodige luxe. Sowieso is het voor de vakantieperiode aan te raden om uw verzekeringspapieren eens goed door te nemen. Misschien moet bijvoorbeeld uw weer eens bijgesteld worden. Zoek als uw polispapieren eens bij elkaar en laat u eens terugbellen door Zelf.nl. Wellicht kunt u flink besparen op uw huidige verzekeringen en heeft u weer wat extra vakantiebudget

Tot 30% korting op uw autoverzekering!

Vanaf de introductie van Zelf.nl in oktober 2008 verstrekt Zelf.nl forse kortingen (tot wel 30%) op de Autoverzekering, zonder dat dit ten koste gaat van de dekkingen of van de snelle service. Profiteer ook van de lage premie en uitstekende kwaliteit en service.

Dubbel voordeel

Wanneer u kiest voor de autoverzekering van Zelf.nl kiest u voor kwaliteit tegen een zeer lage prijs. Dat geldt ook voor de Pechhulp Service van Route Mobiel. Juist daarom is de Pechhulp Service van Route Mobiel de ideale aanvulling op uw autoverzekering. U krijgt bij het afsluiten van een Zelf.nl autoverzekering nu het eerste jaar de Pechhulp Service Nederland voor de halve prijs!

You may also like...

1 Response

  1. Nmkoek zegt:

    Gisteren een reis naar Vietnam gezien voor 2469 euro en vandaag was deze 2549 euro, dus verhoging wel doorgevoerd!