hoofdplaat_final

Vijf bizarre alternatieven voor de sportschool

Ongeveer 87 procent van de goede voornemens komt nooit verder dan de hypothetische fase, aldus een onvoltooide studie die gisteren is gestaakt. Dat komt vooral doordat de meeste mensen een sport kiezen die niet bij ze past. Daarom zochten wij een aantal alternatieven voor de loopband en het krachthonk.

Schaakboksen

chess-boxing-o

Denksport combineren met vechtsport? Waarom ook niet, dacht de Nederlandse kunstenaar Iepe ‘The Joker’ Rubingh.  Een wedstrijd bestaat uit elf ronden met afwisselend een ronde snelschaken (4 minuten) en een ronde boksen (2 minuten). Een lastige sport,  want na de nodige butsen op het brein wordt het natuurlijk steeds lastiger om na te denken.

Teenworstelen

Teenworstelen

Handje drukken, maar dan met je voeten. Teenworstelen is sinds de jaren ’70 een officiële sport. Mét een wereldkampioenschap, dat wordt gedomineerd door deelnemers met welluidende namen als ‘Nasty Nash’ en The Toeminator’. Mooi toch?

Trampoline trefbal

dodgeball

Voor trefbal geldt hetzelfde als voor alle andere sporten: voeg een paar trampolines toe en het wordt een stuk leuker om naar te kijken.

Vrouwdragen

vrouwdragen3

Een sport waarbij een mannelijke deelnemer rennend een parcours met obstakels moet doorkruisen waarbij hij een vrouw op zijn rug moet dragen. Let wel: een parcours is standaard 253,5 meter lang en de vrouw moet minimaal 49 kilo wegen.

Segway polo

segway polo 2

Het tweewielige equivalent van sokken in sandalen weet in combinatie met een bal en een mallet zowaar voor wat spektakel te zorgen. De sport mag mede-Apple oprichter Steve Wozniak tot haar beoefenaars rekenen. Dat wil toch iets zeggen. Wat weten we alleen niet precies.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...