balletjes

‘Olé, olé, mijn club gaat Europa in en ik ga mee!’

De doorzichtige schaal en de bolletjesverwarmer staan weer in het UEFA-magazijn: de loting voor de Europese voetbalbekerwedstrijden is bekend. Ben je supporter van Ajax, AZ, Groningen of PSV dan heb je de data waarschijnlijk al lang in je agenda gezet. Ken je deze bespaartips ook al?

Alle voetbalreizen op een rij (nog 8 te gaan)

Datum Wedstrijd Reistip
do 17 sept Belgrado – AZ 2 uur vliegen, va € 211
wo 30 sept Moskou – PSV 7 uur vliegen, va € 315
do 1 okt Molde(Noo) – Ajax 3 uur vliegen, va € 340
do 1 okt Braga – Groningen 2,5 uur vliegen, va € 188
do 22 okt Fenerbahce – Ajax 3 uur vliegen, va € 250
do 22 okt Liberec – Groningen 7 uur met auto (800 km)
di 03 nov Wolfsburg – PSV 4 uur met auto (450 km)
do 05 nov Augsburg – AZ 8 uur met auto (800 km)
wo 25 nov Manchester Un. – PSV 1,5 uur vliegen, va € 110
do 26 nov Marseille – Groningen 13 uur met auto (1400 km)
do 26 nov Celtic – Ajax 1,5 uur vliegen, va € 207
do 10 dec Bilbao – AZ 2 uur vliegen, va € 211

De tijden en vliegprijzen zijn gebaseerd op info uit Google maps en cheaptickets.nl

Zelf je voetbalreis plannen of een compleet arrangement?

Dit jaar bezocht ik met een paar vrienden een wedstrijd in Madrid. Vooraf bekeken we offertes van allerlei voetbalreizensites (deze en deze bijvoorbeeld). Uiteindelijk hebben we alles zelf geregeld: dus een losse vliegreis, een losse slaapplek en een los voetbalkaartje. Collega Jeffrey, die toevallig dezelfde wedstrijd bezocht, koos voor een compleet arrangement en betaalde zeker € 150 meer.

Goedkoopste oplossing: met de auto heen en weer

Qua reisafstand hebben AZ en PSV relatief gunstige tegenstanders geloot. De rit van Alkmaar naar Augsburg (Beieren) kan in 8 uur worden afgelegd, de rit van Eindhoven naar Wolfsburg in een alleszins redelijke reistijd van 4 uur.


(foto: de Volkswagen-arena van Wolfsburg biedt plaats aan 30.000 bezoekers)

Een voetbalreis zonder verzekering kan ook

Als je geen waardevolle spullen meeneemt, kun je het prima af zonder verzekering. Toch? Nou niet helemaal. Als je in je rode AZ-shirtje tussen de supporters van Partizan Belgrado gaat staan en je het Alkmaarse team iets te fanatiek gaat aanmoedigen, kon je de aanvullende ziektekostendekking op onze reispolis nog wel eens hard nodig hebben. Be careful out there!
https://youtu.be/R0N4-kVncTk?t=1m20s

Ga je vaker op reis?

Heb je het hele jaar nog geen voetbalreis of andere reis gemaakt dan is de kortlopende variant voor jou waarschijnlijk de goedkoopste oplossing. Ben je dit jaar al in het buitenland op vakantie geweest en ga je dat volgend jaar waarschijnlijk ook weer doen? Dan is een doorlopende reisverzekering goedkoper en makkelijker. Je betaalt maar één keer poliskosten en je hoeft niet voor elke vakantie achter je laptop te gaan zitten voor het aanvragen van een nieuwe verzekering.

Eerst kaarten kopen

Op de websites van Ajax, AZ, Fc Groningen en PSV kun je een kaartje kopen voor deze wedstrijden. Toi-toi-toi.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...