Voor welke bedragen zijn uw mobiele telefoon, fotocamera, iPad en trombone verzekerd?

Mensen nemen steeds meer spullen mee op vakantie. Vroeger had men genoeg aan een simpele analoge Kodak camera. Tegenwoordig kan men niet meer zonder de full-frame digitale spiegelreflexcamera met tigduizend megapixels. En digitaal betekent dat foto’s direct kunnen worden teruggekeken op uw iPad. Bovendien is het nog vroeg in de vakantie en de witte lijven op de foto’s kunnen enige retouche gebruiken. Dat betekent de peperdure laptop aanzwengelen en tot laat in de avond lekker met Photoshop rommelen. Hoe zit dat met de doorlopende reisverzekering?

Hoe duurder de apparatuur, hoe hoger het risico

Om van die luxe gebruik te kunnen maken, zult u die apparaten allemaal in uw koffer mee moeten slepen. Dat brengt ook risico’s met zich mee. Als u koffer wordt ontvreemd, dan bent u ineens een hoop geld kwijt. U heeft weliswaar een doorlopende reisverzekering van Zelf.nl afgesloten, maar in welke mate worden die spullen gedekt?

Apparatuur kent maximumvergoedingen

Uw bagage is bij op de reisverzekering van Zelf.nl gedekt tot een bedrag van € 6000. Sommige spullen zijn apart vermeld op de polis. Zo is foto- film- en computerapparatuur tot een maximum bedrag van € 1250 gedekt, mobiele telefoons tot € 300 en uw trombone (muziekinstrumenten) tot maximaal € 500. Dit is slechts een kleine greep uit de specificatie uit de polis.

Laat dure spullen gewoon thuis

Hoewel de reisverzekering van Zelf.nl uitstekende voorwaarden biedt tegen een scherpe premie, is deze verzekering vooral bedoeld voor huis- tuin- en keukenapparatuur. En dat is dan bij wijze van spreken. Toevallig staan zaken als boormachines, grasmaaiers en magnetrons niet op de lijst :). Nee, u kunt beter geen dure spiegelreflexcamera’s meenemen op vakantie en laat die kostbare laptop ook maar thuis. Voorkomen is beter dan slechts een deel van uw verlies terugkrijgen.

You may also like...

4 Responses

 1. Asif zegt:

  Quote uit artikel ==>Nee, u kunt beter geen dure spiegelreflexcamerau2019s meenemen op vakantie en laat die kostbare laptop ook maar thuis.u00a0nnBovenstaande begrijp ik even niet, mensen kopen een camera om foto’s te maken bijv. geboorte, verjaardag en Vakanties!!! Koop je een dure camera wordt het advies gegeven om hem thuis the laten, maak maar geen foto’s of koop nog een toestel die goedkoper is???u00a0nnVan de laptop kan ik nog wel begrijpen.

 2. Leo zegt:

  Ik ga op vakantie en laat thuis: mijn ‘dure spiegelreflexcamera’ . Wat een onzin, als je iets mee neemt op vakantie is het wel een camera!

 3. Agood zegt:

  Waar voor had mijn foto en film camara nou juist gekocht, o, ja de vakantie.nEn mijn telefoon laat ik ook maar thuis want die is ook niet gedekt.n

 4. Cees zegt:

  Belachelijk dat je die als automobilist/motorrijder bij je moet hebben! Drink gewoon niet, of laat je rijden. Een dergelijke tester biedt schijn-veiligheid! De grenzen zullen worden opgezocht om alsnog met alcohol op te gaan rijden, onder het mom van: de tester geeft aan dat het veilig is…