Voorkom bijtwonden

In Nederland worden jaarlijks ruim 50.000 mensen voor hondenbeten behandeld. Ongeveer 85% van de bijtwonden bevat bacterien die een infectie zouden kunnen veroorzaken. Mensen lopen bij een bijtwond door een hond of een kat risico op vervelende wondinfecties. Ook bestaat er een kleine kans op tetanus. Hoe voorkomt u bijtwonden?

Een grommende hond


Voorzichtig

Benader een vreemde hond of kat altijd voorzichtig. Honden kunnen uit angst gaan bijten of doordat ze willen laten zien wie de baas is. Dat is dominant gedrag. Als een hond gromt of ander dreiggedrag vertoont (haren overeind, staart laag, lippen opgetrokken), stop dan met spelen of elke andere toenadering.

Kleine, kruipende kinderen

Laat kleine kinderen, vooral wanneer ze nog niet lopen en alleen kruipen, nooit zonder toezicht met een hond in dezelfde ruimte. Het maakt niet uit of de hond ‘normaal nooit bijt’ of ‘altijd heel lief is’. Zijn natuurlijke gedrag dwingt hem soms te laten dat hij de baas is over een ander wezen dat een lagere positie aanneemt. Dat geldt dus ook voor een kruipend kindje. Als deze niet luistert naar de lichaamstaal of grommen van de hond door weg te kruipen kan dit leiden tot instinctief bijten om dit af te dwingen.

Katten zijn vaak angstig voor onbekenden. Ze kunnen krabben en (in uiterste paniek) bijten wanneer ze worden opgepakt en in bedwang gehouden.

Lees ook:

Agressie bij honden
Omgaan met een bijtende kat

Nu 10% korting bij Proteq Dier & Zorg!

U staat er niet direct bij stil, maar uw eigen hond of kat kan een keer ziek worden of een ongeluk krijgen. Uw dierenarts kan ‘m vaak weer volledig genezen. Maar dat kost wel geld, soms zelfs veel geld. Rekeningen van € 600 a 700 zijn echt geen uitzonderingen meer. Gelukkig is er de Proteq Dier & Zorg verzekering, de grootste ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland. Uw hond is volledig afhankelijk van u en u wilt hem altijd de medische zorg kunnen bieden die uw hond of kat verdient. Proteq Dier & Zorg draagt als grootste dierenverzekeraar ook bij aan verantwoord huisdierbezit. Vrijwel alle kosten die worden gemaakt voor medische behandelingen van honden en katten als gevolg van een ongeval of ziekte worden gedekt. Betere zorg voor huisdieren wordt hierdoor mogelijk. Als u nu een verzekering aanvraagt voor uw hond of kat, dan krijgt u 10% korting! Vraag daarom een offerte aan! Of nog beter: ga naar http://proteqdierenzorg.nl/ en maak het meteen in orde. Een prettige zekerheid want ook voor uw hond of kat zit een ongeluk in een klein hoekje. Proteq Dier & Zorg is overigens hoofdsponsor van de Sophia Penning.

You may also like...