nederlands-elftal

Vrijmibo #1: Lang leve het Nederlands Elftal!

Het is weekend! En dit weekend staat in ’t teken van de op één na laatste test van het Nederlands elftal. Tegen Ghana. En dat elftal is heus geen walk-over. Kijk maar naar het WK van 2010, waarin de Ghanezen tot de kwartfinales wisten te komen. Om de spanning en sensatie van deze oefenwedstrijd een beetje ’t hoofd te bieden én om het Nederlands Elftal niet van z’n voetstuk te laten vallen, hebben we deze 3 tips voor je.

1. Zorg dat je zo ver mogelijk verwijderd bent van je televisie

Impressie van het Tong-Tong-festival
Zaterdagavond in slaap vallen voor de televisie is natuurlijk geen goed voorbeeld van groots en meeslepend leven. En als dat ook nog eens met een hoop ergernis, deceptie en wanhoop gepaard gaat, dan zit je helemaal verkeerd. Daarom: trek er op uit! Er is genoeg te beleven in Nederland. Denk daarbij aan:

 • het Cultifest Culturen Festival in de Brabanthallen in Den Bosch.
 • Zwolle Unlimited, waar de pleinen worden omgetoverd tot centra van kunst, cultuur en theater.
 • Tong Tong Festival op het Malieveld in Den Haag. Vier de Aziatische cultuur!

2. Kijk een film, documentaire, programma of iets anders

Forest Gump klaagt niet over vermoeidheid…
Okay, okay, misschien is cultuur bezoeken iets te groots en meeslepend voor je. Wellicht dat cultuur vanuit de luie stoel beter aan je besteed is. Kijk daarom een leuke film, interessant televisieprogramma of een serie.

 • RTL 5 om 20:00 uur: Forest Gump. Film over een man met de verstandelijke vermogens van een profvoetballer en hoe hij zich door het leven slaat en een belangrijke bijdrage heeft aan de Amerikaanse popcultuur.
 • TLC om 20:00 uur: Snog, Marry, Avoid. Sommige (voetbal)vrouwen doen er werkelijk alles aan om hun oorspronkelijke uiterlijk te verbergen achter een waas van cosmetica en nepproducten. Snog, Marry, Avoid brengt oplossingen.
 • Eén (België) om 20:10 uur: Planeet Kuifje. Reisprogramma in de voetsporen van Kuifje, een strippersonage dat totaal, volledig en helemaal niets met voetballen te maken heeft.

3. Andere activiteiten die je eenvoudig vanuit huis kan doen

Er is nog een weg tussen ‘iets cultureels’ bezoeken en thuis vegeteren op de bank. Verrijk je intellectuele bestaan door een cursus te doen of een activiteit op te pakken die je nog nooit eerder hebt gedaan.

Volg een cursus headbangen

Bekijk een video die de spanning en sensatie van de oefenwedstrijden van Oranje met gemak evenaart

Kom alles te weten over het paargedrag van de Dwerg Goerami

You may also like...

2 Responses

 1. A.Koppe zegt:

  Ik heb mijn premie niet betaald omdat het altijd automatische incasso ging.nu krijg ik bericht van RWD dat mijn auto niet is verzekerd. dus ik pakt de papieren en nu lees ik dat ik het zelf moed doen de betaling moest voor 18-02 2014 zijn betaald.
  Kan ik het bedrag alsnog overmaken dat mijn auto toch verzekerd is.
  V.G A.Koppe

  • Eva zegt:

   Hoi meneer Koppe.
   Inmiddels is er contact geweest met de afdeling incasso over de betaling. Je auto is 24 uur na het ontvangen van de openstaande premie weer verzekerd.
   Mocht je hier nog vragen over hebben kun je het beste telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen via het contactformulier.
   Met vriendelijke groet,

   Eva