1280px-Eyjafjallajokull-April-17

Vulkaan verpest vakantie en andere annuleringsredenen

Vier jaar geleden barstte de Eyjafjallajökull uit. Die gebeurtenis hinderde dagenlang het Europese vliegverkeer. Het gevolg was dat veel vakanties (deels) in het honderd liepen. Reizigers moesten noodgedwongen langer op hun vakantie-adres verblijven, vakanties werden uitgesteld of zelfs compleet geannuleerd. Daarom spraken veel mensen hun annuleringsverzekering aan. Bij Zelf sluit je zo’n verzekering tezamen met een reisverzekering af. In dit artikel vertellen we je meer over de annuleringsverzekering van Zelf.

Wanneer een annuleringsverzekering geldt

Een annuleringsverzekering kan uitkeren bij drie verschillende scenario’s. Als omstandigheden ervoor zorgen dat je pas later van je vakantie kan genieten, dan kunnen die verloren dagen onder de dekking vallen. Dat geldt ook als je juist éérder van je vakantie richting huis moet vertrekken. Natuurlijk is het volledig annuleren van je reis ook een aanleiding, dat geeft de naam van de verzekering ook wel een beetje weg.

Later op vakantie dan bedoeld?

Een onvoorziene vertrekvertraging van je vliegtuig wordt gedekt door de annuleringsverzekering van Zelf. Dan moet die vertraging wel langer zijn dan acht uur en gelden voor een vakantie die langer dan drie dagen duurt. Ook moet de oorzaak van die vertraging worden genoemd in de polisvoorwaarden.

Eerder of later naar huis?

Ook voor het afbreken van je vakantie wordt de marge van acht uur gehanteerd. Ben je acht uur eerder thuis dan voorzien en is dat te wijten aan de hieronder genoemde redenen, dan wordt dat gedekt door de annuleringsverzekering van Zelf. Ook een medisch noodzakelijke opname in het ziekenhuis tijdens je vakantie valt onder de dekking van de annuleringsverzekering. De tijd, langer dan acht uur, die daarmee verloren gaat, kan je claimen op je annuleringsverzekering.

Wanneer kan je het vroegtijdig afbreken van je vakantie claimen?

Er is een groot aantal redenen te noemen waarom je je annuleringsverzekering kan aanspreken. Je vindt ze op pagina 16 en 17 in onze polisvoorwaarden (PDF-alert!).

Maar is zo’n vulkaanuitbarsting dan gedekt op mijn annuleringsverzekering?

gezellig-in-je-eentje

Gezellig in je eentje op vakantie?

Nou… dat niet. Voor zoiets spreek je in eerste instantie de luchtvaartmaatschappij of je reisorganisatie aan. Een annuleringsverzekering sluit je vooral af voor persoonlijke drama of noodzaak. Denk daarbij aan een overlijden, het stuklopen van je huwelijk of omdat je bijvoorbeeld een herexamen moet doen. Ook het onverwachts krijgen van een huurwoning of het krijgen van een baan kan een aanleiding zijn om je vakantie te annuleren.

Meer weten over onze annuleringsverzekering?

Meer over de reisverzekering en de optioneel af te sluiten annuleringsdekking lees je op Zelf.nl. Daar kan je ook direct je premie berekenen.

You may also like...