Waarom betaalt u meer voor een autoverzekering met een LPG-installatie in uw auto?

U heeft het in het nieuws kunnen lezen. “Een LPG-installatie maakt een autoverzekering tot 80% duurder”, ronkt het bericht op Independer.nl. Dat klinkt schrikbarend, maar gelukkig zijn er maar enkele verzekeraars die dat doen. Het gemiddelde verschil ligt een stuk lager: zo’n 30%. Het prijsverschil bij Zelf.nl ligt ook op dat gemiddelde. Dat is nog steeds fors verschil. Hoe kan dat toch?

Een LPG-installatie maakt uw auto meer waard

Een LPG-installatie maakt een auto niet alleen meer waard, maar ook zwaarder. De waarde van een LPG-installatie ligt op zo’n € 2000 tot € 2500. Dit bedrag wordt bij de cataloguswaarde van uw auto opgeteld. Hierdoor wordt de waarde van uw auto een slordige 10% hoger. Hoe hoger de waarde van de auto, hoe hoger het schadebedrag kan worden. Dat is een hoger risico. Een risico dat gedekt wordt door de premie.

LPG maakt uw auto ook zwaarder

Zwaardere auto’s veroorzaken gemiddeld meer schade bij een ongeval dan lichtere auto’s. Hoe meer massa de auto heeft, hoe moeilijker deze te stoppen is. Denk aan een tank van 60 ton die in botsing komt met een oud model Fiat 500 :). Met een LPG-installatie wordt een auto al gauw een ruime 50 kilogram zwaarder.

Maken mensen met een LPG-installatie meer kilometers?

Met de benzineprijzen van tegenwoordig loont het sneller de moeite om op het goedkopere LPG te rijden. Toch was het in het nabije verleden pas interessant om met LPG te rijden vanaf een bepaald aantal kilometers per jaar. Gemiddeld reden autorijders met een LPG-installatie meer kilometers dan mensen met een benzine-auto. Hoe meer men op de weg zit, hoe hoger het risico is om betrokken te raken in een ongeluk. Dat ziet men weer terug in de premie autoverzekering.

Een rekenvoorbeeld: Seat Altea 75kW uit 2005

Toevallig rijdt onze collega Michel op LPG. Hij rijdt in een Seat Altea 1.6 Businessline 75kW uit 2005. Hij heeft tien schadevrije jaren en zijn geboortedatum is 8 mei 1970. Bij Zelf.nl betaalt hij voor een WA+ verzekering € 16,54 per maand voor een benzine-auto. Neemt hij een LPG-installatie voor die auto, dan gaat zijn premie naar € 23,09. Dat is een verschil van bijna 30%. Bij meer rekenproeven komt elke keer die 30% uit de bus.

Autoverzekering afsluiten voor LPG-auto?

Uw premie autoverzekering berekenen voor uw auto met LPG-installatie. Ontdek dat wij nog steeds héél voordelig zijn.

Bovenstaande informatie mede dankzij autogasrijders.nl

You may also like...

1 Response

 1. Koos zegt:

  In het statement van Lars wordt stellig beweerd dat de waarde van de auto gemiddeld 10% hoger ligt bovenop de catalogus waarde.
  Ik rijd dus in een lichte auto (die er overigens steeds meer zijn denk daarbij aan Dacia Sandero, Chevrolet Spark, Opel Agila enz.) Deze zijn vaak zelfs wegenbelasting vrij waar bij de LPG tank vanaf de fabriek standaard in de auto zit ingebouwd en dus de catalogus waarde van de auto incl de LPG tank is!
  Maar nee zeggen de vezekeraars u moet zo,n 30% meer premie betalen omdat er 2500 euro bij de waarde van de auto opkomt?????????
  Ik snap er niets van!
  Bovendien rijd ik ook niet meer ik moet dat namelijk zoals iedereen netjes opgeven bij het afsluiten van de verzekering!
  Volgens mij lopen de verzekeraars achter de feiten aan.
  En dat is het reeele plaatje meneer Lars.
  Dus ik heb hier geen begrip voor omdat het plat gezegd GELUL is!