kat-muis

Waarom is er geen kattenvoer met muizensmaak?

Wij doen ons werk graag en goed. Zodat jij iets zorgelozer kunt leven. Maar wat als die ene prangende levensvraag je uit je slaap houdt omdat je niet vindt wat je zoekt? Geen nood. Vanaf nu helpen we je bij het beantwoorden van al je onbeantwoorde levensvragen. Zoals deze: waarom bestaat er geen kattenvoer met muizensmaak? We vroegen het aan de mensen bij Whiskas.

Hoi Whiskas, waarom hebben jullie geen kattenvoer met muizensmaak in het assortiment?

“Katten kiezen bewust voor voeding die qua voedingswaarde gelijk is aan hun natuurlijke prooien zoals muizen en vogels: veel proteïne en vet. Dat heeft onderzoek van het WALTHAM Centre for Pet Nutrition in Engeland heeft onlangs aangetoond. De dagelijkse behoefte van een kat bestaat uit 26 gram proteïne per dag, 9 gram vet en 8 gram koolhydraten. Bij het ontwikkelen van de voeding nemen we die behoeften als uitganspunt.

Een heus ‘muizenmenu’ is dan ook zo gek nog niet. Alleen vinden wij het van belang dat goede diervoeding ook gezond en veilig is. Als we muis zouden toevoegen als ingrediënt kunnen we dat niet waarborgen. We gebruiken dan ook alleen dierlijke ingrediënten die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie. Ook qua productie is een muizensmaak onbegonnen werk. Per maaltijd zouden zes muizen vermalen moeten worden om één huisdier afdoende te kunnen voeden. Een producent die consistent deze hoeveelheden muis produceert bestaat ook niet.”

kat-eten

En voor je het weet zit je met de volgende onbeantwoorde vraag….

Want als je vandaag de dag alle smaken kunt nabootsen, waarom bestaat er dan nog geen muizensmaakstof? Wie weet het antwoord? 😉

Zelf ook een onbeantwoorde levensvraag?

Laat het ons hieronder weten en wie weet helpen we jou binnenkort ook aan een fijne nachtrust!

You may also like...