geldnood

Waarom je je autoverzekering moet wijzigen als je tijdelijk in geldnood zit

Als je even geen cent te makken hebt, is het verstandig om de dekking van je autoverzekering (tijdelijk) te wijzigen. Want het niet betalen van je verzekeringspremie kan leiden tot rampzalige gevolgen. Wat die gevolgen zijn en hoe je ze kan voorkomen, lees je in dit bericht.

Van premieachterstand tot boete van RDW

Het zal je maar gebeuren. Je zit tijdelijk in geldnood. Daardoor mis je een paar premiebetalingen voor je autoverzekering. Na enkele aanmaningen wordt de verzekering dan opgeschort. Vanaf dat moment rijd je onverzekerd rond. En omdat een WA-verzekering verplicht is, loop je dan de kans op een boete van minstens € 400!

Dat is niet iets waarop je zit te wachten als je toch al in geldnood zit. De oplossing is even simpel als briljant, pas je verzekering aan en bovenal: bel ons. Wij regelen het voor je.

Je autoverzekering tijdelijk én tijdig wijzigen

Als je een auto bezit die rijklaar is, dan is het verplicht om ten minste WA-verzekerd te zijn. Alles dat je extra hebt verzekerd biedt meer bescherming, maar kost ook meer geld. Denk hierbij aan een All Risk autoverzekering of extra dekkingen als rechtsbijstand, schadeverzekering voor inzittenden of pechhulp.

Als je al deze extra’s laat vallen, kan dat een slok op een borrel schelen qua financieel geld :). Het kan je misschien nét even uit de brand helpen. Maar wacht niet totdat je een achterstand van tig euro hebt opgelopen bij ons, maar kom tijdig in de lucht. En sowieso is het verstandiger om eerst even telefonisch contact op te nemen. Dan kunnen we samen met jou op zoek gaan naar een oplossing. Bel ons op 072 518 0160.

You may also like...