Zelf 18 januari Mindfulness basis zonder tekst_1200x900

Waarom leidt mindfulness tot meer welzijn?

Mindfulness is de benaming voor een staat van zijn waarbij we aandachtig aanwezig zijn, in het hier en nu, zonder waardeoordelen. En waarom zouden we dat allemaal willen bereiken?
Omdat mindfulness leidt tot:

  • Minder stress
  • Meer zelfvertrouwen
  • Meer succes

En zo tot meer welzijn!

Minder stress
Via een mindful leven worden gedachten en emoties beetje bij beetje uit het onbewustzijn gehaald. Zo gaan we ze steeds beter herkennen, in plaats van dat we ons er door laten meeslepen. Dit voorkomt dat situaties onnodig escaleren. Deze bewustwording van emoties leidt tot minder stress.

Meer zelfvertrouwen

Vanuit de herkenning van emoties leren we ook bewuster te reageren in bepaalde situaties. Minder vanuit de impulsen vechten-vluchten-bevriezen. Gedragingen die, tenzij er daadwerkelijk een direct gevaar dreigt, altijd tot minder welzijn leiden. In plaats daarvan kiezen we meer weloverwogen ons gedrag.
Ook hiermee groeit ons gevoel van controle. Naast minder stress, ontstaat er zo meer zelfvertrouwen.

Meer succes
Via mindfulness ontwikkelen we meer heldere doelen. En er ontstaat een beter zicht op dat wat ons belemmerd deze doelen te behalen. Het groeiende bewustzijn maakt dat we ons meer inzetten deze doelen te bereiken. Dit alles zorgt ervoor dat we meer succesvol zijn.

Minder stress, meer zelfvertrouwen, meer succes; meer welzijn!
Mindfulness dus!

You may also like...