Waarom Merel van de Nationale Nederlanden-commercial beter af is bij Zelf.nl

Hij is echt leuk, het nieuwe reclame filmpje van Nationale Nederlanden. We zien Merel, een jongedame die heel hard tegen dingen aanbotst, genadeloos over stoepjes rijdt en zo hard door een iets te nauwe steeg rijdt, dat ze niets heel laat van haar fantastische Mini Cooper (zonde!). Ze belt direct met Nationale Nederlanden, maar is ze daar ook het beste uit?!

Waarom rijdt Merel toch zo roekeloos?!

Ik denk niet dat Merel zo rijdt omdat ze niet kan rijden. Nee, ze rijdt zo roekeloos omdat ze een autoverzekering van Nationale Nederlanden heeft en omdat ze heel graag Joost, de Schademanager van Nationale Nederlanden, aan de lijn wil krijgen. Merel ziet Joost namelijk wel zitten en doet er dan ook alles aan om met hem in gesprek te komen. Bekijk hier de commercial:

Maar wie is Merel en waarom moet ze niet bij Nationale Nederlanden zijn?

Het filmpje deed me denken of Merel wel bij de juiste partij zit. Om die reden ben ik gaan kijken wat Merel bij NN zou betalen en wat ze bij Zelf.nl/Autoverzekering kwijt zou zijn. Om die reden doe ik een aantal aannames gebaseerd op het kenteken (ZB-NV-27, een Mini Cooper), schat ik Merel op 33 jaar (is tricky, maar ik gok het erop :)) en ga ik uit van een gemiddelde van 8 schadevrije jaren. Uit het filmpje kunnen we opmaken dat Merel in Haarlem woont (ze scheurt door de Noorder Schoolsteeg). Daarom gebruiken we postcode 2011 RX. Laten we met die gegevens nou eens een berekening maken op Zelf.nl en op nn.nl. Kijken wat het verschil is:


Bron: Independer, premie berekening op nn.nl ten tijde van schrijven van dit artikel niet mogelijk (geen enkel kenteken)

Het verschil is 100 euro per jaar!

Ai, dat zal hard aankomen. Jaarlijks betaalt Merel bijna € 100 meer bij Nationale Nederlanden. Daarvan kan ze toch een heel leuk avondje uit eten met die leuke Schademanager. Merel betaalt dus een behoorlijk hoge prijs voor zo’n leuke Schademanager. Zelf.nl kent die leuke-jongens-toeslag niet, al werken die er zeker wel! Wij geven sowieso geen premie uit aan dure reclamefilmpjes op televisie. Bij Zelf.nl zijn de premie en voorwaarden de allerbeste reclame. Daarnaast stimuleren we liever niet zulk rijgedrag en hebben we het liefste klanten die normaal rijden. Dat houdt de kosten laag en zodoende kunnen we minder premie vragen. Zo blijft Zelf.nl voordelig met een hoge kwaliteit.

Zelf premie autoverzekering berekenen?

Binnen 5 minuten weet u de premie van uw Mini Cooper (of andere auto). Premie autoverzekering berekenen.

Inspiratie voor dit bericht komt bij het blog van Jasper Verweij vandaan. Dank!

You may also like...

2 Responses

  1. J.W. Grimminck zegt:

    Schandalige reclame. Dit lokt uit tot verzekeringsfraude en gevaarlijk rijgedrag. Net als destijds Rijk de Gooyer met zijn TV-spotjes voor Reaal

  2. Hofje zegt:

    haha hier is Merel ook te zien als ze ZELF aan de slag gaat! ik denk een viral van N.N., maar wat een geweldige spot, als ik dáár toch de hele dag mee moest werken… maar kijk zelf maar http://www.youtube.com/watch?v=6oBZaht3nNo