RDW: wanbetaling autoverzekering kan leiden tot een van boete 380 euro

Klanten die elke maand hun autopremie automatisch laten afschrijven, vergeten wel eens voor voldoende saldo op die rekening te zorgen. Als dat een paar keer achter elkaar gebeurt, dan wordt de verzekering, of eigenlijk de dekking, opgeschort. Het kenteken wordt dan afgemeld bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Op dat moment is de verzekerde een ex-verzekerde.

Onverzekerd rondrijden is natuurlijk al niet erg verstandig. Erger wordt het dat sinds medio 2011 de RDW actief controleert of iedereen wel de verplichte WA-verzekering heeft voor zijn auto. Dan maakt het ook niet meer uit of u met uw onverzekerde auto rondrijdt of niet. Ook auto’s die niet of nauwelijks worden gebruikt en in een garage staan te dutten, kunnen een dergelijke vette boete opleveren. Staat er geen verzekering geregistreerd voor uw kenteken? Dan krijgt u een boete van een vette € 380. Een bedrag waar u hele leuke dingen voor kunt doen.

Op de website van de RDW kunt u zelf controleren of er een verzekering voor uw kenteken geregistreerd staat. Dat is dan wel weer handig. Maar het beste is natuurlijk om dit soort drama’s te voorkomen en ervoor te zorgen dat de premie op tijd binnen is 🙂

You may also like...